ΡΟΗ 24/7:

Τζιτζικώστας: «Μηδενική ανοχή στη διαφθορά, την αδιαφάνεια και την παραβατικότητα»

EOu8M AWkAAJOy3

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Συνάντηση με τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελο Μπίνη είχε σήμερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.
Παρουσία στελεχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Μπίνης συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.
«Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με αντικείμενο την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας και πώς αυτή θα γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική, προκειμένου να πετύχουμε το αυτονόητο: Να εμπεδωθεί η βεβαιότητα σε όλους, είτε είναι εργαζόμενοι, είτε εξυπηρετούνται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (πολίτες, επαγγελματίες, επιχειρήσεις κτλ.) για μηδενική ανοχή στη διαφθορά, την αδιαφάνεια και την παραβατικότητα. Ισχυρός σύμμαχός μας σ’ αυτή την προσπάθεια θα είναι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Για να το διασφαλίσουμε μάλιστα προχωράμε στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, για την προτυποποίηση των διαδικασιών και των ελέγχων που πρέπει να γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Αναφερόμενος στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και στον κύριο στόχο της συνεργασίας των δύο φορέων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε: «Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θα διασφαλίσουμε ότι ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί στην πράξη και με αποτελεσματικότητα».
Ο κ. Μπίνης έκανε επίσης λόγο για «μηδενική ανοχή σε φαινόμενα απάτης και διαφθοράς» και υπογράμμισε ότι «η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει μεγάλη εμπειρία από τη λειτουργία και τις προκλήσεις της Αυτοδιοίκησης. Αρχίζουμε μια μεγάλη εκστρατεία από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία θα υπογράψουμε σύμφωνο συνεργασίας το αμέσως επόμενο διάστημα, με στόχο την ενίσχυση των δικλείδων ασφαλείας στη λειτουργία των υπηρεσιών, την πρόληψη φαινομένων κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης και την υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης για την πιστή εφαρμογή της νομιμότητας».
Οι τρεις άξονες στους οποίους θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η συνεργασία Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Εθνικής Αρχής Διαφάνειας είναι:
1.Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας για την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων ενίσχυσης των μηχανισμών διαφάνειας και λογοδοσίας.
2.Συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τα μικτά κλιμάκια ελέγχων στο πεδίο της συμμόρφωσης με τον αντικαπνιστικό νόμο.
3.Διεύρυνση των δυνατοτήτων υποστήριξης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο έργο της πρώτης με την περαιτέρω ισχυροποίηση των υπηρεσιών της Αρχής στην Κεντρική Μακεδονία.
Ερωτηθείς για τον αντικαπνιστικό νόμο, ο κ. Μπίνης τόνισε: «Είχαμε εγκαίρως ενημερώσει και προειδοποιήσει τους επιχειρηματίες. Οι εύκολες υποσχέσεις για παράκαμψη της νομοθεσίας αποδείχτηκε ότι δεν μπορούν να σταθούν. Προτρέπουμε όλους τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη νομιμότητα και στην υγιή επιχειρηματικότητα και να σέβονται τους συναδέλφους τους».

επιστροφή στην κορυφή