ΡΟΗ 24/7:

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

EPESdOAWsAAprjO

Σκηνές πανικού στην επαρχία Ελαζίγ

Σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών σημειώθηκε στην επαρχία Ελαζίγ στην ανατολική Τουρκία. Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Συρία, στον Λίβανο, τη Γεωργία και την Αρμενία, αλλά και στην Άγκυρα που απέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα από το επίκεντρο. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,9 βαθμοί, ενώ τουρκικές πηγές μιλούν για ισχυρότατο επιφανειακό σεισμό 6,5 Ρίχτερ.

Το γραφείο διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων ανέφερε ότι το επίκεντρο του σεισμού είναι το Σιβρίτζε.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu στις πρώτες δηλώσεις του ανέφερε ότι στο Σιβρίτζε έχουν καταρρεύσει 4 – 5 κτήρια ενώ για την ώρα, όπως είπε, δεν έχουν ληφθεί αναφορές για θύματα, σημείωσε ωστόσο ότι οι πληγείσες περιοχές είναι αρκετά απομακρυσμένες.

Μικρό ήταν το εστιακό βάθος του σεισμού, στα 10 χιλιόμετρα, ενώ στα 5 το προσδιορίζει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Καντιλί.

Πολύ επιφανειακός σεισμός και πιθανότατα έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές, τόνισε ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας διευκρινίζοντας ότι δεν προήλθε από το πολύ γνωστό ρήγμα της Ανατολίας ούτε έχει σχέση με του πολύ πρόσφατους σεισμούς στην Μικρά Ασία απέναντι από την Λέσβο.

Πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί μεγέθους ακόμη και 6,5 Ρίχτερ.

Σφοδρότατο και πολύ επιφανειακό χαρακτήρισε σε δηλώσεις του, τον σεισμό ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευκρινίζοντας ότι προήλθε από το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας μέσα στην Τουρκία.

επιστροφή στην κορυφή