xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ανέργων και εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης

main 1532SYMBOYLEYTIKH

Στις 27 Ιανουαρίου η έναρξη της δράσης

Η Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, διοργανώνουν εργαστήρια ανέργων και εργαζομένων με θέμα «Τεχνικές Πλοήγησης στην Αγορά Εργασίας», συνεχίζοντας την κοινή προσπάθεια να ανταποκριθούν στην ανάγκη έγκυρης πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης των ανέργων του Δήμου για θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης και σταδιοδρομίας.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιχαήλ Κούπκα το ζήτημα της καταπολέμησης της ανεργίας είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του Δήμου Θεσσαλονίκης. «Η δράση απευθύνεται σε ανέργους και εργαζόμενους, άτομα που ενδιαφέρονται για επαγγελματικό προσανατολισμό/επαγγελματική κινητικότητα, εγκλωβισμένους μισθωτούς ή σε όσους ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες διά βίου διαχείρισης της σταδιοδρομίας τους. Στόχος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτοπαρουσίασης και η ένταξη ή και ισχυροποίηση της θέσης του ωφελούμενου στην αγορά εργασίας».

Η υλοποίηση της δράσης θα αρχίσει την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, στην Αίθουσα Νερού του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄1), από τις 10:00. έως 13.00.

Το πρώτο εργαστήριο θα επικεντρωθεί στις δεξιότητες ανάδειξης προσόντων μέσα από το βιογραφικό σημείωμα και τη συνοδευτική επιστολή, στην προσαρμογή και επικαιροποίηση των βιογραφικών των ωφελουμένων ώστε να καταστούν πιο αποτελεσματικοί στην επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων.

Τα εργαστήρια συντονίζονται και υλοποιούνται από εξειδικευμένους συμβούλους του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της Πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων», η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ), μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Η συμμετοχή θα είναι δυνατή κατόπιν υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης μέσω του ηλεκτρονικού συνδέσμου: https://forms.gle/hf6KPs8qWZRr8AT88.

Περισσότερες πληροφορίες:

ΙΝΕ / ΓΣΕΕ Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310 385810 και 2310 545113

Γραφείο Εργασίας, Δήμου Θεσσαλονίκης, τηλ. 2313 317583 και 2313 317549

Θα ακολουθήσει νέος προγραμματισμός εργαστηρίων το επόμενο τρίμηνο.

επιστροφή στην κορυφή