xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Η γρίπη έκλεισε σχολεία και στη Χαλκιδική

nipiagogeio02ad

Σε Νέα Γωνιά και Χανιώτη

Δύο σχολικές μονάδες στους Δήμους Νέας Προποντίδας και Κασσάνδρας στη Χαλκιδική παρέμειναν κλειστές σήμερα Δευτέρα λόγω έξαρσης της γρίπης. Πρόκειται για τα νηπιαγωγεία της Νέας Γωνιάς και της Χανιώτης.

"Οι γονείς δεν πήγαν τα παιδιά τους λόγω ασθένειας ή επειδή φοβούνται μήπως αρρωστήσουν, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί εντολή αναστολής της λειτουργίας τους», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Κατά τον κ. Κόπτση, «η κατάσταση είναι προς το παρόν ελεγχόμενη, έχει παρουσιαστεί μικρή αυξητική τάση στον αριθμό απόντων μαθητών, λόγω της εποχικής γρίπης, της τάξεως του 30%, αλλά δεν είμαστε σε ανησυχητικό σημείο, αν και σε κάποια σχολεία απουσιάζει και το 60% των μαθητών». Στη Δυτική Θεσσαλονίκη το ποσοστό των μαθητών που απουσιάζουν ξεπερνά το 30% του συνολικού αριθμού, ενώ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη το ποσοστό αγγίζει το 25%.

Όπως τόνισε, δεν τίθεται θέμα ανησυχίας καθώς μέχρι σήμερα «υπάρχουν κάποια μεμονωμένα περιστατικά, μετρημένα σε ένα χέρι, με πιστοποιημένο τον ιό της γρίπης». Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διευκρίνισε πως «υπάρχει ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας ενημερωνόμαστε άμεσα από τα σχολεία για την κατάσταση που παρουσιάζουν σχετικά με τις απουσίες των παιδιών. Εάν μας ενημερώσει το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) ότι υπάρχει ζήτημα, τότε σε συνεργασία με τους δημάρχους θα δοθεί εντολή να ανασταλεί η λειτουργία τους».

φωτογραφία αρχείου

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2