Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Μάλαμα: Ο Τουρισμός εναλλακτική λύση για την τοπική οικονομία (φωτο και βιντεο)

malama mpant

Ομιλία Βουλευτού Χαλκιδικής στην εκδήλωση του Δήμου Αριστοτέλη για την δημιουργία Cluster

Τη στήριξή της στην πρωτοβουλία του Δήμου Αριστοτέλη για τη δημιουργία τοπικής επιχειρηματικής σύμπραξης, με στόχο την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής (δείτε εδώ αναλυτικά), εξέφρασε η Βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, στην ομιλία της κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε χθες στη Μεγάλη Παναγία. Παράλληλα η κ. Μάλαμα υπογράμμισε ότι η σύμπραξη φορέων για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος δεν αποτελεί απλά μια απάντηση στην οικονομική κρίση, αλλά μία εναλλακτική λύση στην τοπική οικονομία, μέσω της οποίας μπορεί να ξεφύγει "από την μονοκαλλιέργεια των καταστροφικών εξορύξεων", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

84104140 1059820031059271 5884801405423714304 n

Αναλυτικά η ομιλία της κ. Μάλαμα:

«Κυρίες και κύριοι, αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα να εκφράσω κι εγώ από την πλευρά μου την στήριξη μου στην σημερινή πρωτοβουλία και την αμέριστη συμπαράσταση μου στην προσπάθεια ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας, της προβολής τους τόπου μέσα από την οινική περιήγηση, τον περιπατητικό τουρισμό και τις συνεργατικές συμπράξεις των τοπικών επιχειρήσεων. Χαιρετίζω την πρωτοβουλία αυτή, την οποία υποστηρίζουν σημαντικοί φορείς της Χαλκιδικής και του Δήμου Αριστοτέλη. Ο τουρισμός των γεύσεων, των αρωμάτων, της γαστρονομίας μπορεί να αποτελέσει μοχλό τοπικής ανάπτυξης και συμβολής στον στόχο για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος Αριστοτέλη, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και ο οργανισμός “Κουζίνα”, στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 140 τοπικές επιχειρήσεις.

Η πρωτοβουλία αυτή θέλουμε να γίνει θεσμός και να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Δήμο Αριστοτέλη και για ολόκληρη την Χαλκιδική. Σε ότι με αφορά θα στηρίξω αυτή την προσπάθεια με όλα τα μέσα. Η δημιουργία τέτοιων συστάδων συνεργασίας μπορεί να αποτελέσει απάντηση όχι μόνο στην οικονομική κρίση, αλλά και μία εναλλακτική για την τοπική οικονομία, ώστε να απεγκλωβιστεί από την μονοκαλλιέργεια των καταστροφικών εξορύξεων. Η προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού, του περιπατητικού τουρισμού, του οικοτουρισμού και ταυτόχρονα η ανάπτυξη πολιτικών για την θάλασσα, για το περιβάλλον, για την αγροτική παραγωγή μπορούν να δημιουργήσουν σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, μέσα από οικονομικές δραστηριότητες που θα εξασφαλίζουν κοινωνική ανταποδοτικότητα. Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές για την πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία τους και επαναλαμβάνω την αμέριστη συμπαράσταση και διαθεσιμότητα μου σε κάθε σχέδιο τοπικής ανάπτυξης κι επιχειρηματικότητας που έχει στο επίκεντρο του τα πραγματικά στρατηγικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Σας ευχαριστώ».

83246036 1059819877725953 8823730879059722240 n

 

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020