Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΕΕ κινητοποιεί 10 εκατ. ευρώ για έρευνα σχετικά με τον νέο κορονοϊό

koronoios erg

Μέχρι τις τις 12 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για επιδότηση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει 10 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας «Ορίζων 2020» για να στηρίξει την έρευνα σχετικά με τη νόσο του νέου κορονοϊού. Η Επιτροπή δρομολόγησε μία επείγουσα αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ερευνητικά έργα που θα προαγάγουν την κατανόηση της επιδημίας του νέου κορονοϊού και θα συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη κλινική διαχείριση των ασθενών που έχουν προσβληθεί από αυτόν, καθώς και στη βελτίωση της ετοιμότητας και της απόκρισης του τομέα της δημόσιας υγείας.

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ, δήλωσε σχετικά: «Εργαζόμαστε για να μετριάσουμε τις επιπτώσεις που θα είχε μια ενδεχόμενη ευρύτερη εξάπλωση της έξαρσης του κορονοϊού στην ΕΕ. Χάρη στη επείγουσα χρηματοδότηση της έρευνας από το πρόγραμμα «Ορίζων 2020», θα μάθουμε περισσότερα για τη νόσο. Είμαι περήφανη που, κατόπιν της προόδου που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια, τα κέντρα υπερυπολογιστών που διαθέτουμε είναι έτοιμα να βοηθήσουν τους ερευνητές στην ανάπτυξη νέων θεραπειών και εμβολίων. Έτσι, θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε καλύτερα το κοινό και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τα τρέχοντα και τα μελλοντικά κρούσματα». Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, προσέθεσε: «Η απόκριση στον κορονοϊό πρέπει να είναι πολύπλευρη και να εμπλέκει το σύνολο της διοίκησης. Η έρευνα αποτελεί βασικό στοιχείο αυτής της προσπάθειας. Πρέπει να μάθουμε περισσότερα για τον ιό, ώστε να στοχεύσουμε καλύτερα τα μέτρα πρόληψης και να εξασφαλίσουμε καλύτερη φροντίδα στους πολίτες μας. Αυτός ακριβώς είναι κι ο στόχος της επείγουσας χρηματοδότησης της έρευνας από το πρόγραμμα «Ορίζων 2020», η οποία ανακοινώθηκε σήμερα».

Η χρηματοδότηση αναμένεται να στηρίξει 2 έως 4 ερευνητικά έργα. Οι αιτούντες έχουν χρονικό περιθώριο έως τις 12 Φεβρουαρίου για να υποβάλουν αίτηση και οι συμφωνίες επιδότησης θα πρέπει να υπογραφούν ταχύτατα, ώστε η έρευνα να αρχίσει το συντομότερο δυνατό. Η Επιτροπή συνεργάζεται στενά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και με άλλους διεθνείς φορείς για να εξασφαλιστεί αποτελεσματική και συντονισμένη απόκριση στην έξαρση του κορονοϊού.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020