xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ισχυρός Αριστοτέλης: Κατά της φημολογούμενη κατάργηση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων

limani Trupitis

Καλεί τη Δημοτική Αρχή να πάρει θέση

Την αντίθεσή της σε μελλοντική κατάργηση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων εκφράζει η Δημοτική Παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αριστοτέλη, "Ισχυρός Αριστοτέλης".
Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο επικεφαλής του "Ισχυρού Αριστοτέλη", Αργύρης Τσακνής, έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο η Δημοτική Αρχή ζήτησε χρόνο για να ενημερωθεί, ενώ σημειώνει ότι αναμένεται η επόμενη συνεδρίαση του Σώματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με έκπληξη και θυμό διαβάσαμε ότι ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε την πρόθεση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να καταργήσει τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, να τα οδηγήσει υπό τον έλεγχο του Υπουργείου, ώστε να τα αντικαταστήσει με κάποια κρατική δομή και με ενδεχόμενο σκοπό να καταλήξουν τα πιο προσοδοφόρα από αυτά σε χέρια ιδιωτών.

Πριν το 2015 τα λιμάνια ανήκαν σε κρατικά Λιμενικά Ταμεία. Τα λιμάνια του Δήμου Αριστοτέλη ανήκαν σε ένα Λιμενικό Ταμείο που έλεγχε όλη τη Χαλκιδική με έδρα τα Ν.Μουδανιά και το μόνο που έκανε ήταν να εισπράττει τα χρήματα από τα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών μας γραμμών, χωρίς καμία ανταποδοτική υπηρεσία προς τα λιμάνια μας. Η αλήθεια είναι ότι εισέπρατταν όσα τους έδιναν και δεν ήξεραν ούτε πού ήταν τα λιμάνια του Δήμου μας, ούτε έκαναν κάτι για να βοηθήσουν τόσα χρόνια την περιοχή μας, εν αντιθέσει με άλλα λιμάνια άλλων ποδιών και Δήμων.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Αριστοτέλη ιδρύθηκε από τη προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου και από την συγκρότηση στις αρχές του 2016, κατάφερε να χαράξει και να θεσμοθετήσει χερσαίες ζώνες λιμένων, να νομιμοποιήσει τα περισσότερα λιμάνια μας, να τα καθαρίσει, να τα φωτίσει, να βάλει τάξη και προπάντων να σχεδιάσει και να αναθέσει μελέτες για μεγάλα έργα πολύ σοβαρών υποδομών που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Όλα αυτά, παρά τις θεσμικές ελλείψεις, αλλά με την βοήθεια του Δήμου και με την υπερπροσπάθεια κάποιων ανθρώπων.

Κάποιος “εγκέφαλος” τώρα, λόγω ασχετοσύνης ή λόγω “ειλημμένων υποχρεώσεων” σε συμφέροντα, ανακοινώνει την επικείμενη κατάργηση των Λιμενικών Ταμείων, μεταξύ των οποίων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Αριστοτέλη.

Το θέμα μπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30/1/2020 από τον επικεφαλής της παράταξής μας κ.Τσακνή και το συνυπέγραψαν όλα τα παρόντα μέλη και των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αφού είναι επιτακτική ανάγκη να παρθεί άμεσα απόφαση και δήλωση αντίθεσης στα σχέδια του Υπουργού. Ωστόσο, ο κ. Δήμαρχος και η παράταξη του δεν δέχτηκε να συζητηθεί το θέμα και ζήτησε χρόνο να το δει, αφού ομολόγησε την άγνοιά του για αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα, που αφορά άμεσα το Δήμο μας. Μάλλον ο κ.Δήμαρχος ήταν πολύ απασχολημένος αυτές τις μέρες με την συνάντηση με τους επικεφαλής της “ELDORADO”, για να σχεδιάσουν το “χρυσό μέλλον” της περιοχής.

Οψόμεθα λοιπόν στην επόμενη συνεδρίαση, αν η παράταξη της «Ομοφωνίας» θα έχει το κουράγιο να πάρει απόφαση απέναντι στα σχέδια του κομματικού φίλου - Υπουργού ή αν θα μείνει στις προεκλογικές κορόνες για το “Μακεδονικό” και τόσα άλλα, που τώρα που είναι Διοίκηση τα ξέχασε σαν να μην υπήρξαν ποτέ...».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2