ΡΟΗ 24/7:

364 ημέρες αήττητος ο Ολυμπιακός, 22 μήνες χωρίς νίκη σε ντέρμπι η ΑΕΚ!

364 ημέρες αήττητος ο Ολυμπιακός 22 μήνες χωρίς νίκη σε ντέρμπι η ΑΕΚ

Προγνωστικά ποδοσφαίρου με… στεκιές στο 2.07, κάρτες στο 3.66 και σκορ στο… 44.00!

Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει σήμερα ένα χρόνο… παρά μία ημέρα αήττητος στο πρωτάθλημα, ήτοι μετά την ήττα στην Τούμπα στις 10 Φεβρουαρίου 2019, έκτοτε δεν υποτάχθηκε σε 32 αγωνιστικές. Είναι και αήττητος στα τελευταία 16 εκτός Καραϊσκάκη, μετά την ήττα στην Τούμπα, με 11-5-0 έκτοτε. Και αντιμετωπίζει έναν Ατρόμητο που δεν έχει βάλει γκολ σε έξι διαδοχικά παιχνίδια.

Clasico της Αθήνας, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός στην κοινή τους έδρα, στο ΟΑΚΑ, τους χωρίζουν 4 βαθμοί στην κατάταξη. Ζευγάρι που έχει συνδεθεί με όλα εκείνα τα στοιχεία που προσδίδουν σε μια αναμέτρηση το χαρακτήρα του «ντέρμπι»: γεωγραφική εγγύτητα (οι ιστορικές έδρες τους απέχουν, Αμπελόκηποι και Νέα Φιλαδέλφεια), απέχουν μόλις 10 χιλιόμετρα, διαφορετική προέλευση (από πρόσφυγες της Κωνσταντινούπολης η «Ενωση», από παλαιοελλαδίτες το «τριφύλλι»), ταξικές διαφορές (λαϊκά στρώματα εναντίον αθηναϊκής, αστικής τάξης). Η ΑΕΚ είναι επί επτά παιχνίδια αήττητη, μετά την ήττα στην Τούμπα, σε όλες τις διοργανώσεις ωστόσο έχει… 22 μήνες να νικήσει σε ντέρμπι (0-6-7), ήτοι από την Πρωταπριλιά του 2018, 3-0 τον Παναθηναϊκό τότε. Στη σεζόν που πήρε το πρωτάθλημα, και με δύο γκολ του Αραούχο κι ένα του Γκάλο. Καλό στατιστικό για το στοίχημα ποδόσφαιρο.

Ντέρμπι και στο Μιλάνο, το γνωστό «Derby della Madonnina»: Ιντερ εναντίον Μίλαν στην κοινή τους έδρα. Στο 75-65-68 η συνολική τους παράδοση ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, χωρίς νίκη η Μίλαν από τον Ιανουάριο του 2016 (έκτοτε 4-3-0 η Ιντερ σε όλα), μόνο ένα διπλό στα τελευταία 14 με τυπικά φιλοξενούμενη τη Μίλαν (1-0 τον Νοέμβριο του 2010 με γκολ του… Ιμπραΐμοβιτς, στο 5’ με πέναλτι).

Ντέρμπι και στην Αργεντινή, Clásico de Avellaneda: το δεύτερο μεγαλύτερο ντέρμπι στη χώρ, μετά το Superclásico ανάμεσα σε Μπόκα και Ρίβερ. Αλλωστε, ως βλέπετε, Ράσινγκ και Ιντεπεντιέντε δεν θα μπορούσαν να είναι… παραπάνω γειτόνισσες! Οι έδρες τους απέχουν μόλις… 900 μέτρα, όμως τις δύο ομάδες τις χωρίζουν πάρα… πολλά στην γειτονιά. Ένα απόλυτο ντέρμπι μίσους… Και με κεντρικό πρόσωπο τον Σεμπάστιαν Μπεκατσέσε, ο οποίος το καλοκαίρι του ’19 ανέλαβε με υψηλές προσδοκίες την Ιντεπεντιέντε, ερχόμενος από καταπληκτική σεζόν με την Ντιφένσα, απέτυχε, απολύθηκε τον Νοέμβριο και πλέον καθοδηγεί τη Ράσινγκ!

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

επιστροφή στην κορυφή