ΡΟΗ 24/7:

Με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων των Αγροτών συναντήθηκε ο Απ. Πάνας

agrot mp pan

Τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κλάδος στο επίκεντρο της συζήτησης

Στο πλαίσιο των θεσμικών συναντήσεων που πραγματοποιεί με όργανα εκπροσώπησης του αγροτικού κλάδου, ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, συζήτησε με την Αντιπροσωπεία της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων των αγροτών. Η Αντιπροσωπεία αποτελείτο από αγρότες που προέρχονται από περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας κ.α.
Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κλάδος και ξεκινούν από τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων φέτος (βαμβάκι, ελαιόλαδο, γαλακτοκομικά προϊόντα) σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής, τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές. Η συνάρτηση των παραγόντων αυτών έχουν φέρει τους αγρότες σε απελπισία καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, δε μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.
Ο κ. Πάνας επεσήμανε τα εξής: "Πρόσφατα συζητήσαμε την επίκαιρη επερώτηση του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Εκεί τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κλάδο. Για εμάς, άλλωστε, στο Κίνημα Αλλαγής, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ο πραγματικός μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας γι’ αυτό και όλα μας τα στελέχη αλλά και η ίδια η Πρόεδρος έχουν θέσει τον αγροτικό τομέα στην πρώτη θέση της ατζέντας τους. Οι Ερωτήσεις που έχουμε υποβάλει κοινοβουλευτικά είναι και πολλές αριθμητικά αλλά και αγγίζουν όλο το φάσμα των προβλημάτων. Ιδιαίτερα για το κόστος παραγωγής έχουμε ζητήσει από τον Υπουργό να τοποθετηθεί, σε όλους τους τόνους.
Επίσης, οι αποζημιώσεις των αγροτών είναι μεγάλο κεφάλαιο και εντός των επόμενων ημερών θα συναντήσω τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για το θέμα αυτό.
Να τονίσω, δε, ότι ήμασταν ο μόνος πολιτικός χώρος που είχαμε συγκροτημένη παρουσία στην AGROTICA προσφάτως, όπου συνομιλήσαμε εκτενώς με εκπροσώπους των αγροτών καταγράφοντας τα προβλήματα και εκθέτοντάς τους τις θέσεις μας.
Επεξεργαζόμαστε, τέλος, συγκεκριμένες προτάσεις για τον πρωτογενή τομέα συγκροτώντας στρατηγικό σχέδιο για το πώς η αγροτική παραγωγή είναι αυτή που θα βάλει τη χώρα και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης και θα αποτελέσει διέξοδο για την κοινωνία ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας".
Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Γ. Μουλκιώτης, Ε. Λιακούλη, Α. Πουλάς, ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δ. Μάντζος και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αγρ. Ανάπτυξης Μ. Κορασίδης.

επιστροφή στην κορυφή