xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Υπ. Μεταφορών: Το καλοκαίρι του '22 θα παραδοθεί ο δρόμος Θέρμης - Γαλάτιστας

panas v3

Απ. Πάνας: «Αναπάντητο ακόμη το ερώτημα για το δεύτερο σημαντικό οδικό δίκτυο, που ενώνει το Νομό Χαλκιδικής με την Εγνατία οδό»

Με την υπ’ Αρ.Πρωτ. Β-29/10-2-2020 Απάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στην υπ’ αριθμ. 3343/16.01.2020 Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας με θέμα "Υφιστάμενη κατάσταση οδικών δικτύων Ν. Χαλκιδικής" αναφέρεται, ότι από 20.12.2019 έχει προκηρυχθεί από την "Εγνατία Οδό ΑΕ" η εργολαβία ολοκλήρωσης του οδικού δικτύου Θέρμης – Γαλάτιστας με τίτλο "Εργασίες ολοκλήρωσης του έργου: Βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου". Σύμφωνα επίσης, με το Υπουργείο και έπειτα από τις επισημάνσεις του Βουλευτή Χαλκιδικής για τις καθυστερήσεις στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο και το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των εργασιών, η απάντηση είναι ότι η προθεσμία υποβολής των οικονομικών προσφορών των υποψήφιων αναδόχων ήταν ως 04.02.2020. Παράλληλα η υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής υπολογίζεται μέχρι τα τέλη του Ιούνη 2020 και το οδικό δίκτυο θα παραδοθεί σε δύο χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης (καλοκαίρι 2022).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Πάνα, «η σχετική Ερώτηση πάραυτα απαντάται μονομερώς από το Υπουργείο Μεταφορών καθώς αφήνει σε εκκρεμότητα το αν υφίσταται σχετική μελέτη και μελλοντικός προϋπολογισμός για διαπλάτυνση-βελτίωση του δρόμου στο επαρχιακό δίκτυο Πολυγύρου - Παλαιόχωρας - Ν. Απολλωνίας καθώς και αν υπάρχει στο σχεδιασμό κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού προς Χαλκιδική ανατολικά. Μάλιστα με μια απλή αναφορά, ορίζει αρμόδιο για να απαντήσει το συνερωτώμενο Υπουργείο Εσωτερικών χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω».

Ο κ. Πάνας σχολίασε σχετικά: «Είμαστε σε αναμονή των σχετικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την πολυπόθητη έναρξη των εργασιών της ολοκλήρωσης του οδικού δικτύου που ενώνει τον Πολύγυρο Χαλκιδικής με τη Θεσσαλονίκη. Μένει όμως αναπάντητο ακόμη το ερώτημα για το δεύτερο σημαντικό οδικό δίκτυο, που ενώνει το Νομό Χαλκιδικής με την Εγνατία οδό. Δύο έργα που μπορούν να καταστήσουν την πρωτεύουσα άκρως ελκυστική διευκολύνοντας ταυτόχρονα την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών».

Αναλυτικά η Απάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τον κύριο Βουλευτή ότι, από 20.12.2019 έχει προκηρυχθεί από την Εγνατία Οδός ΑΕ η εργολαβία ολοκλήρωσης του οδικού δικτύου Θέρμης – Γαλάτιστας με τίτλο "Εργασίες ολοκλήρωσης του έργου: «Βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου (Ε.Ο.16), Τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα (ΝR16.10 – 16.20) [από Χ.Θ. 18+640 έως Χ.Θ. 19+520 και από Χ.Θ. 22+980 (πέρας Ι/Κ Λακκιάς) έως Χ.Θ.29+750 (Ν. Θεσσαλονίκης) και από Χ.Θ. 23+957 έως 28+773 (Ν. Χαλκιδικής)]" Α/Α ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΣΗΔΗΣ 86294 και με προθεσμία υποβολής των οικονομικών προσφορών των υποψήφιων Αναδόχων ως 04.02.2020. Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής υπολογίζεται ότι θα λάβει χώρα τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους με χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου τους 24 μήνες.
Κατά τα λοιπά, αρμόδιο να απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Εσωτερικών».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2