ΡΟΗ 24/7:

Το Παναθηναϊκό… ποτέ στο Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ!

panathinaikos aek cisse

Ο Νίκος Μποζιονέλος μας στέλνει ταμείο

Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με 2-0, στον πρώτο προημιτελικό της Τούμπας δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στο «δικέφαλο», για την πρόκριση στους «4». Και οι «πράσινοι» καλούνται όχι μόνο να ξεπεράσουν εαυτούς αλλά να πετύχουν κάτι, που δεν κατάφεραν ποτέ μέχρι σήμερα στην ιστορία τους στο Κύπελλο: να «γυρίσουν» στο δεύτερο παιχνίδι, σκορ από ήττα με 2-0.

Βέβαια από τη σεζόν 1980-81, όταν καθιερώθηκαν για πρώτη φορά τα διπλά παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε μόλις μία φορά με δύο γκολ διαφορά στο πρώτο ματς, στο ΟΑΚΑ μεν αλλά ως φιλοξενούμενος από την ΑΕΚ! Το 2010-11, η «Ενωση» νίκησε με 2-0 στον πρώτο αγώνα με ισάριθμα γκολ του (άλλοτε «πράσινου») Λυμπερόπουλου, και στη ρεβάνς… έσπασαν καρδιές: γκολ ο Λαγός, κατόπιν τρία από Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Βύντρα, απίθανο γκολ του Μίτσελ στο 94’ (και λάθος του Καρνέζη), 3-2 ο ΠΑΟ, την πρόκριση η ΑΕΚ!

Ψάχνοντας, δε, ήττες του Παναθηναϊκού (θυμίζω: τα πάντα για το στοίχημα στο Foxbet.gr), εκτός έδρας σε πρώτο αγώνα Κυπέλλου με δύο γκολ διαφορά, βρήκα μόνο μια περίπτωση και… αυτή, ξανά με την ΑΕΚ: το 1995-96, προημιτελικά, η ΑΕΚ είχε επιβληθεί με 3-1 στο «Νίκος Γκούμας» και στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ το τελικό 2-2 είχε διαμορφωθεί από το… 20ό λεπτό.

Συμπτωματικά πάντως, άλλες τρεις φορές στο Κύπελλο έληξε 2-0 το πρώτο ματς ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Και οι τρεις στα ημιτελικά, και οι τρεις… στην Αθήνα: το 1984-85 και ο ΠΑΟΚ διέλυσε τους «πράσινους» με 4-0 στη ρεβάνς, το 1990-91 και ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0, αλλά αποκλείστηκε, και το 2016-17 οπότε ξανά έληξε… 4-0 στην Τούμπα! Εντυπωσιακό, όπως ότι και στα έξι σκόραρε μόνο η μια ομάδα.

Εξίσου εντυπωσιακό ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν έχουν πανηγυρίσει πρόκριση με το δεύτερο παιχνίδι να γίνεται στην Αθήνα. Το 1982 στα ημιτελικά της διοργάνωσης, 1-0 στην Τούμπα και 2-0 στην επεισοδιακή ρεβάνς της Λεωφόρου. Και το 2007, 2-1 στην Τούμπα, τον Βαγγέλη Μάντζιο να μειώνει σε 2-1 και 3-1 στην παράταση του ΟΑΚΑ.

 

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

επιστροφή στην κορυφή