Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα προβλήματα των αγροτών στην ατζέντα της συνάντησης Βορίδη - Πάνα

85095474 10157842889007440 858021855993266176 n

Ο Απ. Πάνας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη ''Να δοθούν επιτέλους λύσεις στα προβλήματα των αγροτών''

Εποικοδομητική ήταν η συζήτηση που είχε χτες, 13 Φεβρουαρίου, ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, με τον Υπουργό Μάκη Βορίδη, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ο κ. Πάνας έλαβε την πρωτοβουλία να έχει μια κατ' ιδίαν συζήτηση με τον Υπουργό, προκειμένου να θέσει ενώπιόν του επίκαιρα θέματα του αγροτικού κλάδου αλλά και της περιοχής της Χαλκιδικής.
Πιο συγκεκριμένα, ζητήματα όπως η νόθευση του μελιού για την οποία διαμαρτύρονται έντονα οι παραγωγοί στη Χαλκιδική και η ανάγκη προστασίας της αλιείας και των επαγγελματιών του χώρου, τα οποία τέθηκαν από τον κ. Πάνα, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα τα εξετάσει άμεσα. Επίσης, ο Υπουργός επιβεβαίωσε ότι αναμένεται η πρώτη δόση των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ μέσα στους επόμενους μήνες. Τέλος, αναφορά έγινε στο νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός των επόμενων ημερών για το οποίο ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον κο Πάνα ότι η τελική μορφή του θα δώσει λύση σε κάποια μεγάλα θέματα του αγροτικού κλάδου.
Ο κ. Πάνας, μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε σχετικά: "Στο πλαίσιο των επαφών μου με φορείς, Οργανισμούς και θεσμικούς παράγοντες του αγροτικού τομέα, δε θα μπορούσα να μην επισκεφθώ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κο Βορίδη. Εκτός από τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου (Ερωτήσεις, Αναφορές) που του έχω απευθύνει τους τελευταίους 7 μήνες, έθεσα και στην κατ' ιδίαν συνάντησή μας κάποια καίρια θέματα της Χαλκιδικής και του αγροτικού κλάδου. Η νόθευση μελιού, οι χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα, οι ελληνοποιήσεις, αποτελούν αγκάθι για κάθε αγροτική περιοχή. Οι αποζημιώσεις πρέπει άμεσα να αρχίσουν να καταβάλλονται στους κατοίκους της Χαλκιδικής. Αναμένουμε να δούμε τις ενέργειες του Υπουργείου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και να λάβουμε τις κατάλληληλες πρωτοβουλίες".

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020