sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Στην έκθεση τουρισμού IMTM ο Δήμος Θεσσαλονίκης

karagianni IMTM DHMOS THESS20

Ευοίωνες προοπτικές από την αγορά του Ισραήλ

Με σκοπό την ενίσχυση της αγοράς του Ισραήλ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού IMTM στο Τελ Αβίβ, στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2020, φιλοξενούμενος στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη αύξηση που σημειώθηκε από Ισραηλινούς επισκέπτες στην πόλη της Θεσσαλονίκης το 2019, η οποία κάλυψε κατά μεγάλο ποσοστό, την πτώση από άλλες αγορές. Την πρώτη θέση των αλλοδαπών επισκεπτών κατέλαβαν και το 2019 οι Ισραηλινοί, οι οποίοι παρουσίασαν μια αύξηση της τάξης του 22,65% (185.946 το 2019, 151.608 το 2018), σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης. Οι Ισραηλινοί αγαπούν την πόλη της Θεσσαλονίκης ενώ πέρα από τους συναισθηματικούς δεσμούς που διατηρούν λόγω του έντονου εβραϊκού στοιχείου, θεωρούν ότι έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τους Θεσσαλονικείς.

Ακόμη οι επενδυτικές προοπτικές επιχειρηματικών κεφαλαίων του Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη αυξάνονται διαρκώς. Ενδεικτικό είναι το ενδιαφέρον που καταγράφεται από ισραηλινά funds, που αναζητούν την κατάλληλη επενδυτική ευκαιρία για να διεισδύσουν στην αγορά με επενδύσεις σε ακίνητα και τουριστικές μονάδες.

Το Ισραηλινό-ελληνικό επαγγελματικό επιμελητήριο στο Τελ Αβίβ προτίθεται να διοργανώσει ένα επιχειρηματικό forum την άνοιξη του 2020 στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο θα συμμετέχουν γύρω στους 20 Ισραηλινούς επιχειρηματίες, με σκοπό τη γνωριμία τους με τις οικονομικές ευκαιρίες που προσφέρει η πόλη, όχι μόνο στο real estate αλλά και σε άλλους επενδυτικούς τομείς. Σε συζητήσεις που είχε η εντεταλμένη σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη με τον Πρόεδρο του Ισραηλινό-ελληνικού επαγγελματικού επιμελητήριου Cobi Bitton, υποσχέθηκε τη στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση του forum, με απτά αποτελέσματα για τους Έλληνες και Ισραηλινούς επιχειρηματίες.

Ακόμη, σε συνάντηση με εκπροσώπους του εθνικού αερομεταφορέα του Ισραήλ El Al, όπου μέχρι στιγμής συνδέει την Αθήνα με το Ισραήλ, εκφράστηκε το ενδιαφέρον από πλευράς της εταιρείας για απευθείας αεροπορική σύνδεση του Τελ Αβίβ με τη Θεσσαλονίκη.

Στο workshop που διοργάνωσε ο ΕΟΤ στο Τελ Αβίβ, εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης, συναντήθηκαν με μεγάλο tour operator του Ισραήλ, o οποίος θέλει να προσθέσει τη Θεσσαλονίκη στο ήδη υπάρχον πακέτο για Αμερικανούς τουρίστες.

Πολλές και σημαντικές επαφές έγιναν και με τουριστικούς πράκτορες και ΜΜΕ, με σκοπό την ενδυνάμωση της θέσης της Θεσσαλονίκης στο Ισραήλ.

IMTM 764x1024

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr