sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Σε workshop στο Μπορντώ ο ΤΟΧ για την προβολή της Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ)

Bordeaux Workshop 13 02 2020 a

B2B συναντήσεις με Γάλλους τουριστικούς πράκτορες

Μπορντώ - Θεσσαλονίκη είναι η απευθείας πτήση που έχει προγραμματίσει η αεροπορική εταιρία Ryanair και θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου 2020. Με την ευκαιρία αυτή το αεροδρόμιο Bordeaux Mérignac, το οποίο συνδέεται απευθείας με 110 προορισμούς, διοργάνωσε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 ένα Workshop στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Ε.Ο.Τ., η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής. (Υπόλοιποι συμμετέχοντες: AEGEAN, GRECOTEL, KUONI, BRAVO CLUB, HELIADES, SALAU NATIONALTOURS, VOLOTEA, Flying BLUE START, FILOS TRAVEL).

Η Προϊσταμένη Υπηρεσίας ΕΟΤ Γαλλίας παρουσίασε στους συμμετέχοντες περιοχές της Ελλάδας, ενώ ακολούθησε παρέμβαση από food και destination bloggers, οι οποίοι εξιστόρησαν τις προσωπικές εμπειρίες τους από την επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

Στις Β2Β συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν βάσει προγράμματος, δόθηκε η ευκαιρία στους Γάλλους τουριστικούς πράκτορες που συμμετείχαν, να λάβουν πληροφορίες για τη Χαλκιδική, έναν άγνωστο για αυτούς προορισμό. Ενημερώθηκαν για την γενέτειρα του Αριστοτέλη και το Άγιο Όρος, τις μοναδικές παραλίες, τις επιχειρήσεις φιλοξενίας, τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα, τη δυνατότητα περιπατητικών διαδρομών, περιηγήσεων και κάθε είδους δράσεων που διαθέτει ο προορισμός.

Οι θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες, αναμένεται να δράσουν ως βάση για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Χαλκιδικής, αλλά και την αφετηρία ανάπτυξης τουριστικών σχέσεων και προσέλκυσης τουριστών από την ευρύτερη περιοχή του Μπορντώ.

Bordeaux Workshop 13 02 2020 b

Πληροφορίες: το Μπορντώ είναι ένα από τα πολυπληθέστερα κέντρα της Γαλλίας. Ο πληθυσμός του ιστορικού κέντρου της πόλης αυξήθηκε από 215.363 κατοίκους (απογραφή 1999) σε 925.000 κατοίκους (2007), ενώ ο πληθυσμός ολόκληρης της πόλης συμπεριλαμβανομένων και των προαστίων φτάνει τους 1.200.000 κατοίκους. Στην Ελλάδα η γαλλική αγορά είναι η τρίτη σημαντικότερη από πλευράς εισπράξεων και οι Γάλλοι τουρίστες θεωρούνται εξελιγμένοι ταξιδιώτες. Οι 3 δημοφιλέστερες περιφέρειες για την Γαλλική αγορά, ως προς τον αριθμό των διανυκτερεύσεων, είναι: η Kρήτη, το Νότιο Αιγαίο και η Aττική.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr