xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Τις ελλείψεις στα σχολεία της Χαλκιδικής έθεσε στην Υπ. Παιδείας ο Απ. Πάνας

87341748 2824638270919373 8835526491342110720 o

Συνάντηση του Βουλευτή Χαλκιδικής με την Υπουργό Παιδείας

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Βουλευτή Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής, Απόστολου Πάνα, για σημαντικά θέματα της Χαλκιδικής, έλαβε χώρα και η συνάντησή του εχθές, 19 Φεβρουαρίου, με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων στην Αθήνα.

Ο κ. Πάνας επεσήμανε ιδίως τη μεγάλη έλλειψη διδακτικού προσωπικού σε σχολεία της Συκιάς και του Αγ. Νικολάου της περιοχής της Σιθωνίας Χαλκιδικής αλλά και σε σχολεία της Βόρειας Χαλκιδικής. Οι εν λόγω περιοχές παρά τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά του Νομού και τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, δεν μοριοδοτούνται ως δυσπρόσιτες μη δίνοντας έτσι κίνητρο στους καθηγητές να καλύψουν τα κενά. Η Υπουργός ως προς αυτό το θέμα δήλωσε πως άμεσα θα επαναφέρει τη διπλή μοριοδότηση που είχε καταργηθεί.
Επίσης, ο κ. Πάνας έθεσε το πρόβλημα των κτιριακών υποδομών σε πολλά από τα σχολεία της Χαλκιδικής, για το οποίο η Υπουργός τον έφερε σε επαφή με την αρμόδια Υπηρεσία στο Υπουργείο Υποδομών προκειμένου να επιληφθούν οι ιθύνοντες επί του θέματος.
Τέλος, ο κ. Πάνας απηύθυνε στην κ. Υπουργό το αίτημα περί διεύρυνσης και αύξησης των ειδικοτήτων των ΙΕΚ της Χαλκιδικής σε αντικείμενα που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό, τους δύο τομείς δηλαδή όπου ο Νομός ενδείκνυται για εύρεση θέσεων εργασίας.

Ο κ. Πάνας, μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε σχετικά: ‘’Τα προβλήματα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στη Χαλκιδική απαιτούν την άμεση λήψη πρωτοβουλιών. Η Υπουργός με διαβεβαίωσε ότι από την επόμενη σχολική χρονιά θα λυθεί το θέμα των εκπαιδευτικών κενών στις δυσπρόσιτες περιοχές. Θα βρίσκομαι διαρκώς σε εγρήγορση και θα περιμένω να δω τις ενέργειες της Κυβέρνησης. Προερχόμενος από το χώρο της εκπαίδευσης, η παιδεία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για μένα’’.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2