ΡΟΗ 24/7:

Έρχεται η βίβλος του ψηφιακού μετασχηματισμού

pierrakakis vivlos20

Ανακοινώσεις Πιερρακάκη σε συνέδριο

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα παρουσιαστεί η βίβλος του ψηφιακού μετασχηματισμού, όπως επεσήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε ομιλία του σε συνέδριο με θέμα «Το δίκαιο, η οικονομία και η κοινωνία μπροστά στις προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης» που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο υπουργός τόνισε ότι σε αυτήν την βίβλο βρίσκεται η βασική στρατηγική της χώρας «η οποία ακουμπά και γενικούς στόχους σχεδιασμού συστημάτων και εξειδικευμένες ενέργειες για πρώτη φορά» και υπογράμμισε ότι «θα προβούμε στην ανάπτυξη μιας δικής μας εθνικής στρατηγικής για την τεχνητή νοημοσύνη αμέσως μόλις θα έχει δημοσιευτεί το πρώτο κομμάτι της βίβλου του ψηφιακού μετασχηματισμού».

Αναφερόμενος στο κείμενο της λευκής βίβλου (εκδίδεται από την Επιτροπή είναι έγγραφο με προτάσεις δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συγκεκριμένους τομείς) είπε ότι υπάρχει το θέμα της κυβερνοασφάλειας, για νέα προσέγγιση σε θέματα ταυτοποίησης, για υπολογιστική ισχύ και διαχείριση υποδομών cloud. «Όλα αυτά είναι κομμάτια που κανείς μπορεί να δει και στην δική μας εθνική στρατηγική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό» ανέφερε. Όπως τόνισε «για να μπορέσεις να έχεις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει πρώτα να αποκτήσει η Ελλάδα πρόσβαση σε δεδομένα κανονικοποιημένα και διαλειτουργικά για να μπορέσει να περάσει στην επόμενη εποχή». Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, «θα αναπτύξουμε και θα κωδικοποιήσουμε μια δική μας εθνική στρατηγική σε μια σειρά από πρότζεκτ που θα αφορούν την εθνική οικονομία και φυσικά θα ξεκινήσουμε από τα βασικά».

Ο κ. Πιερρακάκης επανέλαβε τον σημαντικό ρόλο της επιμόρφωσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων ώστε η αγορά εργασίας να μπορεί να συμβαδίσει με την τεχνολογική επιτάχυνση και «για αυτό θα πρέπει να δούμε πώς όλο το σύστημα εκπαίδευσης με συνέργειες του ιδιωτικού τομέα, της Κοινωνίας των Πολιτών, θα μπορέσει να οριοθετηθεί εκ νέου για να έχουμε τέτοιου τύπου δυνατότητα να αντλούμε δεξιότητες».

επιστροφή στην κορυφή