xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Την άμεση επάνδρωση του ΚΥ Κασσάνδρας με διασώστες ζητά ο Απ. Πάνας

ky kassandreias 1

Προωθώντας την επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσανδρινού

Το πρόβλημα της έλλειψης διασωστών-πληρωμάτων ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας επισημαίνει ο ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, σε Κοινοβουλευτική αναφορά που κατέθεσε στους Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών, προωθώντας την Επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσανδρινού, στην οποία ζητά την άμεση ενίσχυσή του με διασώστες. Όπως τονίζεται στην επιστολή η έλλειψη διασωστών έχει ως αποτέλεσμα τα ασθενοφόρα που διαθέτει το Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας να μην μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά: «Η Υγεία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα κάθε Κυβέρνησης. Σε μια περιοχή που κατακλύζεται από τουρίστες ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες και παράλληλα χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες γεωμορφολογικές συνθήκες, τα ασθενοφόρα, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό, αργούν να φτάσουν στον προορισμός τους και εν ολίγοις υπολειτουργούν. Οι κάτοικοι μένουν χωρίς άμεση φροντίδα με αποτέλεσμα η υγεία πολλών συμπολιτών μας να κινδυνεύει. Το Υπουργείο και έπειτα από τη μαζική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας της Κασσάνδρας, οφείλει να λάβει επιτέλους τις απαραίτητες πρωτοβουλίες».

Αναλυτικά η Κοινοβουλευτική Αναφορά έχει ως εξής:

«Σας προωθώ την από 3-2-2020 Επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσανδρινού προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, κοινοποιούμενο στον Υπουργό Υγείας, με το οποίο αιτείται η άμεση ενίσχυση με διασώστες του Κέντρου Υγείας Κασσάνδρας, ώστε το ασθενοφόρο να εξυπηρετεί σε 24ωρη βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Επισυνάπτεται η επιστολή υπογεγραμμένη από τη Διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου την οποία προσυπογράφουν 1.850 κάτοικοι της Κασσάνδρας.
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες και για την ενημέρωσή μας ως προς αυτές».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2