xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου"

MALAMA KY PALAIOXWRIOY

Επίσκεψη της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάλαμα

Το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου επισκέφθηκε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της προσπάθειας διαρκούς παρακολούθησης των αναγκών του δημοσίου συστήματος υγείας στη Χαλκιδική. Όπως τονίστηκε από τα στελέχη του Κέντρου Υγείας μια σειρά από χρόνια προβλήματα παραμένουν. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου αντιμετωπίζει:

​Έλλειψη ιατρικού προσωπικού για να στελεχώσει την περιοχή αρμοδιότητας του, η οποία είναι η πιο εκτεταμένη σε ολόκληρη την Χαλκιδική.

Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τους οποίους ο πληθυσμός της παραλιακής ζώνης πολλαπλασιάζεται, το πρόβλημα γίνεται εντονότερο, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα επαρκούς στελέχωσης των τοπικών δομών όπως το πολυϊατρείο Ιερισσού, με επιπλέον προσωπικό.

Συχνές ελλείψεις ιατρικού υλικού για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην λειτουργία του.

Ανάγκη εκσυγχρονισμού του ιατρικού εξοπλισμού του οδοντιατρείου και του ακτινολογικού τμήματος.

Σοβαρά προβλήματα συντήρησης της κτιριακής υποδομής.

Όπως τόνισε η Κυριακή Μάλαμα, θα πρέπει να υπάρξει μία ουσιαστική δέσμη παρεμβάσεων, ώστε να στηριχθεί αποτελεσματικά το σύστημα υγείας της Χαλκιδικής και οι δομές του, ενώ ταυτόχρονα απαιτείται η άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Εξίσου σημαντική είναι και ενίσχυση του ΕΚΑΒ, ώστε να διευκολύνεται η διακομιδή των ασθενών, ιδιαίτερα από τις πιο δυσπρόσιτες περιοχές του Νομού Χαλκιδικής.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2