sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Το περιπατητικό δίκτυο της Ανατολικής Χαλκιδικής σε αγορές - στόχους (ΦΩΤΟ)

OYTREXTH202002A

Πρόγραμμα B2B επαγγελματικών συναντήσεων στη διεθνή τουριστική έκθεση Fiets en Wandelbeurs

Το κορυφαίο περιπατητικό πρόγραμμα του Δήμου Αριστοτέλη, το οποίο περιλαμβάνει 13 χαρτογραφημένες και σηματοδοτημένες διαδρομές, συνυφασμένες με σπουδαία ιστορικά brands και προσωπικότητες όπως ο Αριστοτέλης και ο Αλέξης Ζορμπάς, παρουσίασαν στελέχη του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης θεματικού τουρισμού FIETS EN WANDELBEURS, η οποία διεξήχθη στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας (28.2.20 – 1.3.20).

Με δεδομένη την προσέλκυση στην Ανατολική Χαλκιδική του SNP Natuur Reizen, που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα trekking ολλανδικά γραφεία, οι επαγγελματίες του τουρισμού αξιοποιούν πλήρως την υποδομή που δημιούργησε τους τελευταίους έξι μήνες ο Δήμος Αριστοτέλη, προκειμένου να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης του περιπατητικού και ποδηλατικού τουρισμού σε μια περιοχή όπου 300 χιλ. ακτογραμμής περικλείονται από τρεις πράσινους ορεινούς όγκους, προστατευμένους από την ευρωπαϊκή συνθήκη natura 2000.

OYTREXTH202002B

Πράγματι, εκατοντάδες σκιερά μονοπάτια στο Αριστοτελικό Όρος, στο Χολομώντα, αλλά και στις λοφώδεις περιοχές της ακτογραμμής ή κατά μήκος των συνόρων του Αγίου Όρους συνθέτουν ένα δαιδαλώδες δίκτυο διαδρομών, το οποίο αναδεικνύει μοναδικά στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Αριστοτελικοί, Προαθωνικοί και Ακάνθιοι Περίπατοι συνυπάρχουν με τα μονοπάτια που ακολουθούσε ο Αλέξης Ζορμπάς, περίπατοι ανάμεσα σε λιόδεντρα και χρυσές ακτές, διαδρομές στη Διώρυγα του Ξέρξη και δρόμοι που συνδέουν τη φύση με τον πολιτισμό αποτελούν ίσως το πλέον μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο – εκείνο που συνταιριάζεται απόλυτα με ποικίλες μορφές τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της FIETS EN WANDELBEURS παρουσιάσθηκε σε εννέα Ολλανδούς και Βέλγους trekking specialists ο νέος ηλεκτρονικός επαγγελματικός κατάλογος του Δήμου Αριστοτέλη με τίτλο «Trekking: Life is an adventure», ο οποίος περιλαμβάνει περιγραφές, χάρτες και φυσικά το road book για τις 13 από τις 16 διαδρομές που αναμένεται να αποτελέσουν το ολοκληρωμένο περιπατητικό προϊόν μέχρι το τέλος του 2021. Κοστολογημένο από το Filos Holidays & Travel πρόγραμμα 7ήμερων εναλλακτικών διακοπών «από το Χολομώντα, στο Αριστοτελικό Όρος και στον Άθωνα» αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας προσπάθειας, η οποία θα κορυφωθεί μέσω των καθιερωμένων επαγγελματικών επισκέψεων της Άνοιξης και του Φθινοπώρου.

Υπεραξία στο προσφερόμενο προϊόν έδωσε η πρόσφατη πιστοποίηση του Δήμου Αριστοτέλη ως του πρώτου bike friendly destination στην Ελλάδα, δεδομένου ότι η πλειονότητα των εν λόγω περιπατητικών διαδρομών αποτελεί και διαδρομές ποδηλατικών περιηγήσεων.

Σημειώνεται ότι από τις 26 έως τις 30 Μαρτίου 2020 αναμένονται στην Ανατολική Χαλκιδική trekking specialists από την Πολωνία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι θα ακολουθήσουν διαδρομές στο Χολομώντα, στην Ουρανούπολη, στο Στρατώνι, στην Ολυμπιάδα, στα Νέα Ρόδα και θα καταλήξουν στην πανηγυρική παρουσίαση του Ακάνθιου Περιπάτου στην Ιερισσό, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου από το φορέα Αξιοποίησης των Τουριστικών Ακινήτων του Δήμου Αριστοτέλη και πολλούς τοπικούς φορείς και Οργανισμούς.

Μέσα στο 2020 ο Δήμος Αριστοτέλη θα ολοκληρώσει την πιστοποίηση του Αριστοτελικού Περιπάτου, ο οποίος αποτελεί την τοπική περιπατητική ναυαρχίδα, έχοντας:

προσελκύσει γραφεία περιπατητικού τουρισμού από τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Σουηδία από το 2012 μέχρι και σήμερα,

επιμηκύνει την τουριστική περίοδο στην περιοχή της Ολυμπιάδας κατά τέσσερις  ολόκληρους μήνες,
τοποθετήσει τη Βαρβάρα και περιοχές του ορεινού όγκου στο διεθνή περιπατητικό χάρτη.

Σημειώνεται τέλος ότι ο Αριστοτελικός Περίπατος μετρά περίπου 5.000 περιπατητικές διανυκτερεύσεις ετησίως σε μια περιοχή, που πριν την ανάδειξή της αποτελούσε προορισμό της τουριστικής μονοκαλλιέργειας «ήλιος – θάλασσα». Μέσω του trekking η περιοχή ανέδειξε μορφές τουρισμού, όπως ο πολιτισμός, η φυσιολατρία, η αυθεντική γαστρονομία, η πρωτογενής παραγωγή, τα τοπικά προϊόντα, οι 55+ αποδράσεις, κ.ά.

 OYTREXTH202002C

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr