ΡΟΗ 24/7:

Στα 84 πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού

koronoios asth

Αναμένεται.. αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες

11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, αριθμός που ανεβάζει το σύνολο των ασθενών στη χώρα μας που έχουν προσβληθεί από τον ιό σε 84.
Πρόκειται για 81 Έλληνες και 3 ξένους υπηκόους. Τα 56 κρούσματα σχετίζονται με τους προσκυνητές στους Αγίους Τόπους, 47 ήταν ταξιδιώτες και άλλοι 9 επαφές των ταξιδιωτών αυτών.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 27 άτομα νοσηλεύονται, ένας εκ των οποίων με σοβαρή πνευμονία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας. Σε απομόνωση στο σπίτι τους, σε καλή κατάσταση, παρακολουθούνται 57 άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Ωστόσο τα 4 από τα κρούσματα δεν έχουν κανένα ιστορικό έκθεσης, δηλαδή δεν έχουν έρθει σε επαφή με τα μέχρι τώρα επιβεβαιωμένα κρούσματα και δεν μπορεί να προσδιοριστεί η πηγή μετάδοσης του ιού σε αυτούς. Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα τις επόμενες εβδομάδες, ακόμα και κρουσμάτων που δεν προέρχονται από ήδη γνωστές πηγές μετάδοσης.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε σε αυστηρό ύφος, ότι είναι υποχρέωση και καθήκον όλων να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν χωράει ανευθυνότητα, και ζήτησε όσοι έχουν συμπτώματα γρίπης να παραμείνουν στο σπίτι τους και υπευθυνότητα από όλους για τον περιορισμό της διασποράς, η οποία θα πλήξει περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες.
Από τις ευπαθείς ομάδες ο υπουργός Υγείας ζήτησε να μένουν στο σπίτι τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.
Τέλος, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι και γι΄ αυτό θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2