xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Νέα στέγαστρα στις στάσεις των λεωφορείων από το Δήμο Ν. Προποντίδας

stegastra

Χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ

Θα αλλάζει τα στέγαστρα στις στάσεις των λεωφορείων ο Δήμος Ν. Προποντίδας καθώς κατέθεσε πρόταση για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, προϋπολογισμού 98.009,60 ευρώ (με Φ.Π.Α. 24%).

Η μελέτη περιλαμβάνει:
- Την προμήθεια, μεταφορά, τοποθέτηση και συναρμολόγηση των στεγάστρων στις θέσεις που θα υποδειχθούν. Επισημαίνεται ότι θα προηγηθεί η αποξήλωση των παλιών στεγάστρων, όπου υφίστανται.
- Την επιστέγαση των στεγάστρων.
- Την κατασκευή διαφανών πλαισίων στην οπίσθια όψη από ανθεκτικό υλικό. Επισημαίνεται ότι σε τμήμα της πλάτης θα τοποθετηθεί ειδικό ενσωματωμένο πλαίσιο, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα να αναρτώνται πληροφορίες, ανακοινώσεις και χάρτες και στις δύο όψεις για την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού.
- Την τοποθέτηση εξοπλισμού στεγάστρου (ανακλινόμενο καθιστικό, φωτοβολταϊκό πάνελ, φωτισμός led με χρήση φωτοβολταϊκών πάνελ, πλαίσια αναγραφής ονομασίας της στάσης, πινακίδα της στάσης, κάδος απορριμμάτων, κλπ).

Τα στέγαστρα θα έχουν ιδιαίτερη αρχιτεκτονική μορφή. Θα παρέχουν λειτουργικότητα και προσαρμογή στο περιβάλλον και θα συνδυάζονται με τις σημάνσεις των στάσεων σε ένα αρμονικό σύνολο. Επίσης, θα παρέχουν την απαραίτητη προστασία στους χρήστες από τις καιρικές συνθήκες κατά το χρόνο αναμονής τους και θα εξασφαλίζουν την ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις με εξαίρεση εκείνης, που θα τοποθετηθεί η πινακίδα ανάρτησης πληροφοριών, όπως διαφήμιση ή χάρτης των συγκοινωνιών ή οποιαδήποτε έντυπη πληροφόρηση. Θα προβλεφθεί, επίσης, χώρος στάθμευσης και ελιγμών για αναπηρικό αμαξίδιο.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2