xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Νέα οδική σύνδεση των Βασιλικών με το Μονοπήγαδο

DROMOS MONOPHGADO BASILIKA

Στο πλαίσιο της αγροτικής οδοποιίας

Ένας νέος, συντομότερος δρόμος συνδέει, πλέον τα Βασιλικά με το Μονοπήγαδο του Δήμου Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου μήκους 4.5 χλμ, που συνδέει απευθείας τα Βασιλικά και το Μονοπήγαδο χωρίς να “περνά” από τη Σουρωτή ή τον Αγ. Αντώνιο. Ο νέος ασφαλτοστρωμένος δρόμος, που ολοκληρώθηκε, διασχίζει τα αγροκτήματα Βασιλικών και Μονοπηγάδου, διευκολύνοντας την πρόσβαση στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής ενώ συνδέει πιο σύντομα τους δύο οικισμούς.

Το έργο προϋπολογισμού 644.111€ χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η μελέτη κατασκευής, η ένταξη στο παραπάνω χρηματοδοτικό πρόγραμμα, η επίβλεψη για την τήρηση των προδιαγραφών κατασκευής, έγιναν αποκλειστικά από της Υπηρεσίες του Δήμου Θέρμης.

"Για την κατασκευή του έργου χρειάστηκε να καθαριστεί και να επενδυθεί με σκυρόδεμα η πλευρική τάφρος μήκους 3 χλμ λόγω λόγω κατάπτωσης του βραχώδους πρανούς και να κατασκευαστεί υπόβαση οδοστρωσίας ώστε να καλυφθούν ανωμαλίες που είχαν δημιουργηθεί λόγω της χρήσης του δρόμου από μεγάλα αγροτικά μηχανήματα. Ο δρόμος στρώθηκε με ασφαλτοτάπητα πάχους 5 εκ. Στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο τοποθετήθηκαν μεταλλικά στηθαία ασφαλείας καθώς και οριζόντια και κάθετη σήμανση για την υπόδειξη των επικίνδυνων θέσεων, παράλληλα ολοκληρώθηκε η διαγράμμιση", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θέρμης.

επιστροφή στην κορυφή