xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ηλεκτρονικές εξετάσεις για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ζητά το Επιμελητήριο

exetaseis antras

Κίνδυνος να χάσουν την άδειά τους καθώς αναβλήθηκαν οι εξετάσεις λόγω κορωνοϊού

Τη δυνατότητα πραγματοποίησης εξ' αποστάσεως ηλεκτρονικής διενέργειας εξετάσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών ή την παράταση της άδειάς τους, ζητά το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Οικονομικών, τονίζοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος κάποιοι να χάσουν την άδειά τους, λόγω της αναβολής των εξετάσεων, που εντάσσεται στα μέτρα πρόληψης για τον COVID-19.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Σε μεγάλο κίνδυνο να βρεθούν εκτός αγοράς εργασίας είναι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει τις απαιτούμενες ώρες επανεκπαίδευσής τους και δεν θα καταφέρουν να ανανεώσουν την άδεια του επαγγέλματός τους έως την 31/03/2020 σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Πολλοί διαμεσολαβητές οι οποίοι δεν παρακολούθησαν τα σεμινάρια, αποφάσισαν να υποβληθούν στις διαδικασίες πιστοποίησης που προβλέπεται από τον νόμο, μέσω των εξετάσεων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος, ως εποπτεύουσα αρχή της ιδιωτικής ασφάλισης.
Οι εξετάσεις ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη 21-22 Μαρτίου 2020 και στην Αθήνα 11-12 Απριλίου 2020. Εξετάσεις οι οποίες όμως αναβλήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, με ανακοίνωσή της την 05/03/2020, λόγω της επικινδυνότητας για τη μετάδοση και τις επιπτώσεις της νόσου COVID-19.
Οι επόμενες εξετάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος είναι προγραμματισμένες για τη Θεσσαλονίκη 30-31/05 και για την Αθήνα 27-28/06.
Πολλοί ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα βρεθούν στην δυσάρεστη θέση να χάσουν την άδειά τους, λόγω της αναβολής των εξετάσεων, που σε διαφορετική περίπτωση εάν είχε προβλεφθεί ηλεκτρονική εφαρμογή θα μπορούσαν να υλοποιηθούν εξ ́ αποστάσεως και να αποφευχθεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα.
Κύριε Υφυπουργέ,
Στηρίζοντας τα μέλη μας, ζητάμε, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, τη δυνατότητα πραγματοποίησης εξ ́ αποστάσεως ηλεκτρονικής διενέργειας εξετάσεων πιστοποίησης της ΤτΕ, είτε/και την παράταση της ισχύς της τρέχουσας άδειας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που λήγουν την 31/03/2020 έως την 30/06/2020.
Ευελπιστούμε να εξετάσετε με προσοχή τα παραπάνω αιτήματά μας και να αντιληφθείτε τη δύσκολη περίοδο που βρίσκεται ο ασφαλιστικός κλάδος και αναμένουμε την ανάληψη από μέρους σας των απαιτούμενων ενεργειών για την επίλυση του προβλήματος".

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2