ΡΟΗ 24/7:

Γ. Ορφανός «Πολλαπλά τα οφέλη από την χρήση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας στην αυτοκίνηση»

1-12-2014a 032

Ημερίδα για την οδική ασφάλεια

 

Υπέρ της χρήσης των εναλλακτικών μορφών ενέργειας στην αυτοκίνηση και στις μεταφορές, τάχτηκε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, κατά την διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε, η χρήση του φυσικού αερίου στην αυτοκίνηση, συνεπάγεται χαμηλότερο κόστος στην κατανάλωση και σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον.

«Η ανάπτυξη της αεριοκίνησης στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, οφείλεται κυρίως στο ότι το συμπιεσμένο φυσικό αέριο αποτελεί την οικονομικότερη επιλογή, σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα», δήλωσε ο κ. Ορφανός και επισήμανε πως ανάλογα θα είναι τα οφέλη και για τον κλάδο των μεταφορών. «Πρόθεση μας είναι να δημιουργηθούν και άλλα σημεία, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, όπου θα λειτουργούν πρατήρια φυσικού αερίου», σημείωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

1-12-2014 021

Ημερίδα για την οδική ασφάλεια

Την ανάγκη λήψης μέτρων στην κατεύθυνση της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας, επισήμανε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης,κατά την διάρκεια ημερίδας με θέμα την οδική ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από την πλευρά της Πολιτείας, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει υψηλά ποσοστά θανάτων από τροχαία δυστυχήματα στην Ε.Ε. «Πρέπει να βελτιώσουμε όλους εκείνους τους παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν στην πρόκληση ενός ατυχήματος. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να ελέγχουμε και να συντηρούμε τα οχήματα μας, με κατάλληλο τρόπο, διότι υπολογίζεται ότι πάνω από 6% των τροχαίων δυστυχημάτων προέρχεται από το αυτοκίνητο», δήλωσε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ σημείωσε πως μεγάλο ποσοστό των τροχαίων οφείλεται στην κακή κατάσταση του εθνικού οδικού δικτύου. «Είναι ευθύνη της Πολιτείας, οι δρόμοι να είναι κατάλληλοι γι’ αυτούς που κινούνται με τα οχήματα τους», σημείωσε ο κ. Ορφανός και επισήμανε πως στόχος της Ε.Ε. είναι μέχρι το 2020, να μειωθεί κατά το ήμισυ ο αριθμός αυτών που χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Βάϊος Χονδρός, τόνισε πως η οδική ασφάλεια είναι συνυφασμένη με την εκπαίδευση και την ενημέρωση. «Υπάρχει έλλειψη κυκλοφοριακής αγωγής και διαπαιδαγώγησης, όχι μόνο στα σχολεία αλλά και από την οικογένεια», δήλωσε ο κ. Χονδρός.

Στις δράσεις που υλοποιεί το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) στον τομέα της οδικής ασφάλειας, αναφέρθηκε ο διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, καθηγητής Γεώργιος Γιαννόπουλος ενώ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Καρατάσος τάχτηκε υπέρ των προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής στην εκπαίδευση.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο διοικητής του Γ´ ΣΣ/ NRDC-GR, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού, Γεώργιος Σκόδρας.

Να σημειωθεί ότι την ημερίδα διοργάνωσαν το ΥΜΑΘ και το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ.

επιστροφή στην κορυφή