xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Κλειστές οι λαϊκές το Σάββατο - 31 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

tsiodras20

495 ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων

31 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας λοιμωξιολογός Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού που πλήττει και τη χώρα μας. Έτσι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που νοσούν είναι 495, από τους οποίους οι 90 νοσηλεύονται και 20 είναι διασωληνωμένοι, ενώ δύο άτομα σήμερα έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα στους 8.

"Οι προβλέψεις παραμένουν σταθερές. Αν ο ρυθμός αλλάξει προς τα πάνω εξαρτάται από την ακρίβεια που τηρούμε τα μέτρα. Ακριβή εικόνα θα έχουμε σε 2 εβδομάδες. Τα μέτρα έχουν δύο στόχους: Να προφυλάξουμε τις ομάδες υψηλού κινδύνου και να νοσήσουν όσο λιγότεροι γίνεται", υπογράμμισε.

"Με αρκετούς δυστυχώς πολίτες να δείχνουν ότι δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης, συνεχώς ενεργοποιούνται νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού", τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

"Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη. Κάποιοι συμπολίτες μας δεν το τηρούν και πηγαίνουν στα χωριά τους. Τα περισσότερα κρούσματα σημειώνονται στις μητροπολιτικές περιοχές καταλαβαίνει κανείς τι συμβαίνει όταν μεταφέρονται στην επαρχεία", επεσήμανε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες.

Παράλληλα ανακοίνωσε:
- Από αύριο Σάββατο η μετάβαση στα νησιά θα είναι επιτρεπτή μόνο για τους κατοίκους.
- Αύριο Σάββατο οι λαϊκές αγορές θα παραμείνουν κλειστές, ενώ από Δευτέρα θα επιτρέπεται να υπάρχει ένας παραγωγός ανά 5 μ. απόσταση και οι παραγωγοί θα δουλεύουν ανά εβδομάδα και εκ περιτροπής.
- Από τη Δευτέρα στα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να υπάρχει ένας πελάτης ανά 15 τ.μ.
- Αναστολή επισκέψεων στα καταστήματα κράτησης.

Επίσης επανέλαβε ότι απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, ενώ τόνισε ότι το Σαββατοκύριακο θα υπάρχει ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας σε πάρκα πλατείες δημόσιους χώρους.
"Η κυκλοφορία εκτός οικίας για απολύτως αναγκαίους λόγους. Στην καλύτερη περίπτωση πάμε για τρέξιμο ή περίπατο μόνοι μας. Κάποιοι νομίζουν πως είναι ώρα εκδρομής. Επαναλαμβάνω το μήνυμα του Πρωθυπουργού ότι από τη δική μας συμπεριφορά η κυβέρνηση θα κρίνει να θα χρειαστούν πιο αυστηρά μέτρα", υπογράμμισε.

επιστροφή στην κορυφή