xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Δήμος Αριστοτέλη: Ειδική τηλεφωνική γραμμή για ηλικιωμένους και χρόνια πάσχοντες

90400902 2563033053953487 2524517553942822912 n

Από τη Δευτέρα

Υπηρεσία τηλεφροντίδας θέτει σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου ο Δήμος Αριστοτέλη, με σύνθημα «μείνε σπίτι, είμαστε εδώ για σένα», για την εξυπηρέτηση πολιτών μεγάλης ηλικίας και ευπαθών ομάδων, που χρειάζονται βοήθεια και πρέπει να μένουν περιορισμένοι στο σπίτι για την προστασία τους από την τρέχουσα πανδημία.
Ο Δήμος Αριστοτέλη εξασφάλισε από τον ΟΤΕ τη λειτουργία αποκλειστικής «Γραμμής Τηλεφροντίδας», με αριθμό κλήσης 80-111-202020, ειδικά για τους πολίτες του Δήμου, η οποία θα λειτουργει από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, καθημερινά, από τις 07:00 το πρωί ως τις 17:00 το απόγευμα.
Για την εξυπηρέτηση των ευπαθών πολιτών που πρέπει να μείνουν περιορισμένοι στο σπίτι και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από συγγενικά πρόσωπα, ο Δήμος Αριστοτέλη προέβη στην εκπαίδευση και στον εφοδιασμό με όλα τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας (μάσκες, γάντια κλπ.), των 40 περίπου εργαζομένων που στελεχώνουν τις επιμέρους δομές της Δημοτικής Κοινωνικής Επιχείρησης «Η Φροντίδα» σε Ιερισσό, Αρναία, Παλαιοχώρι και Μεγάλη Παναγία. Το προσωπικό, θα συντονίζεται από το τηλεφωνικό κέντρο που έχει εγκατασταθεί στην έδρα της «Φροντίδας» στην Αρναία και θα εξυπηρετεί ηλικιωμένους και ευπαθείς -λόγω χρόνιων παθήσεων- πολίτες σε τρεις τομείς:
α) Την προμήθεια και παράδοση κατ` οίκον, συνταγογραφημένων φαρμάκων, απαραιτήτων για την υγεία τους.
β) Την προμήθεια και παράδοση κατ` οίκον, τροφίμων και άλλων αναγκαίων ειδών για την καθημερινότητά τους.
γ) Την παραλαβή και παράδοση κατ` οίκον, επειγόντων πιστοποιητικών ή άλλων εγγράφων από ΚΕΠ και δημόσιες ή δημοτικές υπηρεσίες.
Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, υπογράμμισε:
«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της “Φροντίδας” Βασίλη Βασιλειάδη, για το σχεδιασμό και τον συντονισμό αυτής της προσπάθειας, αλλά και τους εργαζόμενους του Δήμου και των δημοτικών δομών που συμμετέχουν. Θέτουν εαυτούς στην πρώτη γραμμή μιας μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε για να προστατέψουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό τους πιο ευαίσθητους συμπολίτες μας, από τον κίνδυνο του Κορωνοϊού. Ο Δήμος είναι ενεργός, είμαστε παρόντες στις επάλξεις, για να μπορέσει η πλειονότητα των συμπολιτών μας να περιορίσει τις εξόδους. Ένα είναι το μήνυμα: Μείνετε σπίτι, είμαστε εδώ για εσάς».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2