ΡΟΗ 24/7:

Αναγκαία η ενίσχυση του συστήματος βοήθειας των ευπαθών ομάδων

ETzMofyWoAU4ew2

Τηλεδιάσκεψη του ΥΠΕΣ με τους Περιφερειάρχες και το προεδρείο της ΚΕΔΕ

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η πατρίδα μας από τη μεταπολίτευση και μετά», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας, μέσω τηλεδιάσκεψης, στους Περιφερειάρχες και στο προεδρείο της ΚΕΔΕ αναφορικά με την εφαρμογή των περιοριστικών όρων κίνησης και τα άμεσα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ΟΤΑ στην προσπάθεια περιορισμού του κορονοϊού.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην προστασία των ευπαθών ομάδων και ζήτησε προτάσεις για στήριξη -πέραν των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση- όσων εργαζομένων έχασαν τη δουλειά τους ή περνάνε σε ένα καθεστώς μεγάλης ανασφάλειας.

ETzMn6kXQAEi4xB

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε, επίσης, την καθοριστική συμβολή των Δήμων, της δημοτικής αστυνομίας και των περιφερειακών υπηρεσιών στην αυστηρή εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός.

«Η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε θα κρατήσει αρκετό χρονικό διάστημα. Αυτό απαιτεί ψυχραιμία, υπομονή, σχεδιασμένη δουλειά και απόλυτη συνεργασία με την κυβέρνηση για να στηρίξουμε τις αποφάσεις και τα μέτρα που λαμβάνει, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε σε πέρας αυτή την πολύ δύσκολη αποστολή», τόνισε ο υπουργός.

Οι Περιφερειάρχες και το προεδρείο της ΚΕΔΕ έθεσαν μια σειρά θέματα που αφορούν στον συντονισμό, στη στήριξη και στην τροφοδοσία των ευπαθών ομάδων και την ανάγκη συμβολής τους για τη στήριξη του συστήματος υγείας ιδίως στην περιφέρεια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη επισήμαναν την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση των Περιφερειών και των Δήμων για την προμήθεια υγειονομικού υλικού και επισήμαναν την ανάγκη στήριξης των ευπαθών ομάδων.

επιστροφή στην κορυφή