xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Καμπάνες" σε 9 άτομα για άσκοπες μετακινήσεις στη Χαλκιδική

90564509 819944515157806 3303416598991208448 o

Στο αυτόφωρο τρεις εργάτες που συνελήφθησαν στο Άγιο Όρος

Στη βεβαίωση εννέα συνολικά παραβάσεων στη Χαλκιδική προχώρησαν οι κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου του περιορισμού της κυκλοφορίας. Ειδικότερα, έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα σε πολίτες, οι οποίοι ελέγχθησαν σε Λάκκωμα, Νέα Μουδανιά και Πολύγυρο.

Στο μεταξύ, στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι κατόπιν σχετικού ελέγχου διαπιστώθηκε να κυκλοφορούν στις Καρυές του Αγίου Όρους, στερούμενοι των προβλεπόμενων βεβαιώσεων στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων κυκλοφορίας για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού.

Πρόκειται για δυο Αλβανούς κι έναν Ρουμάνο οι οποίοι δήλωσαν ότι εκτελούσαν εργασίες στο Άγιον Όρος, κατά περίπτωση -και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους- είτε για λογαριασμό εργολάβου είτε για κάποιον μοναχό. Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης που ενημερώθηκε για την υπόθεση ζήτησε να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Δύο εξ αυτών, υπήκοοι Αλβανίας, δικάστηκαν και αθωώθηκαν, ενώ για τον τρίτο, υπήκοο Ρουμανίας, η δίκη αναβλήθηκε ελλείψει διερμηνέα. Οι δυο κατηγορούμενοι που αθωώθηκαν απολογούμενοι ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν για το μέτρο της απαγόρευσης, τονίζοντας ότι δεν παρακολουθούν τηλεόραση.

Το δικαστήριο εξαντλώντας την επιείκειά του, τους απάλλαξε για την παραβίαση του συγκεκριμένου μέτρου, απευθύνοντας όμως αυστηρή σύσταση να μην επαναληφθεί. Καταδίκασε όμως τον έναν από τους δύο σε φυλάκιση 3 μηνών με αναστολή, επειδή διαπιστώθηκε να του έχει επιβληθεί στο παρελθόν απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2