ΡΟΗ 24/7:

Ο κορωνοϊός, η πανδημία και τα χαμένα δισεκατομμύρια

liverpol 2020

Τι… έρχεται στη σεζόν; Αλλοι θέλουν… παύλα (-), άλλοι αστεράκι (*)

Θα έχετε δει τριγύρω ρεπορτάζ, όλο αυτόν τον καιρό της πανδημίας, για τη μεγάλη χασούρα που περιμένει τον αθλητισμό, και κυρίως το ποδόσφαιρο. Ελέω τηλεοπτικών δικαιωμάτων, βεβαίως βεβαίως. Πρόθεση, θεωρητικά, όλων είναι να ολοκληρωθούν οι λίγκες ωστόσο ήδη οι Ολλανδοί γνωστοποίησαν ότι αφήνουν «παγωμένο» και τον Μάιο ενώ στο Βέλγιο από μέρα σε μέρα ανακοινώνουν «τέλος» και βάζουν μια παύλα (-) στη σεζόν. Αλλοι, δεν επιθυμούν την παύλα αλλά το… αστεράκι (*). Που ούτως ή άλλως θα υπάρχει, για πάντα, ως σημείωση της περιόδου που βιώνουμε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο μετρούσε, ως χθες, 8.077 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 422 νεκρούς. Πώς τους ήρθε να βάλουν στο πλάνο την επανέναρξη «αν και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες» και με γνώμονα μάλιστα να διεξαχθούν οι αγώνες ακόμη και σε άδεια γήπεδα; Η KPMG ερεύνησε το μέγεθος της ζημίας και εκτιμά ότι οι ομάδες της Premier League, μόνο, θα μετρήσουν ως και 800 εκατ. ευρώ χαμένα από τα τηλεοπτικά τους συμβόλαια, συν άλλα 200-300 εκατ. ευρώ από εμπορικά έσοδα! Η σεζόν του χαμένου δισεκατομμυρίου… Και φυσικά, όποιες ασφαλιστικές δικλείδες δεν δύνανται επ’ ουδενί να αποζημιώσουν τα ποσά-μαμούθ και τις ρήτρες προς Sky Sports, BT Sport και Amazon, αλλά και στους τηλεοπτικούς σταθμούς που κατέχουν τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων στο εξωτερικό. Και το ESPN πάντως επιβεβαίωσε ότι η επόμενη, 2020-21, σεζόν του αγγλικού πρωταθλήματος δεν πρόκειται να ξεκινήσει, εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η φετινή, άρα στο στοίχημα ποδόσφαιρο θα πληρωθούν τα μακροχρόνια.

Φυσικά, η… χασούρα είναι τεράστια και αλλού. Για την ισπανική Primera Division εκτιμάται στα 800-950 εκατ. ευρώ, εξ και ο πρόεδρος Χαβιέ Τεμπάς της λίγκας υποστήριξε ότι το πρωτάθλημα θα τελειώσει έστω κι αν χρειαστεί οι ομάδες να παίζουν ανά 48 ώρες. Βέβαια, τούτα τα είπε πριν η Ισπανία γίνει… Ιταλία από πλευράς πανδημίας. Στην Bundesliga οι απώλειες θα φτάσουν τα 750 εκατ. ευρώ και στη γαλλική Ligue 1 ως και τα 400, ούτε καν μπαίνει στην κουβέντα η Serie A (ελέω της κατάστασης της Ιταλίας) αλλά μια πρόχειρη εκτίμηση έκανε λόγο για 600 εκατ. ευρώ απώλειες.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

επιστροφή στην κορυφή