Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Στους 22 οι νεκροί, 78 νέα κρούσματα, συνολικά 821 συνολικά

t

Σε έκτακτη κατάσταση η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη

78 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 821 άτομα. Από αυτά τα τα 134 άτομα νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 διασωλημένοι σε ΜΕΘ.

Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τον θάνατο ακόμη ενός άντρα στην Κρήτη, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών από τον κορωνοϊό, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 22. Η μέση ηλικία των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους είναι τα 75 έτη, 18 εκ των οποίων ήταν άντρες και 4 γυναίκες και 21 από τους 22 έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.
Αντίθετα, 36 άτομα που νοσηλεύονταν πήραν εξητήριο.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση.

Για όλους όσοι έχουν ήπια συμπτώματα, ο κ. Τσιόδρας είπε: «Προς αυτούς που έχουν ήπια συμπτώματα. Να παρακολουθείτε την υγεία σας, χρειάζεται τακτική επικοινωνία με επαγγελματία γιατρό, να βρίσκεστε δωμάτιο που αερίζεται και να υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις εντός του σπιτιού», εφιστώντας την προσοχή των πολιτών που έρχονται σε επαφή με ηλικιωμένους: «Χρειάζεται προσοχή να μην έχουμε επαφή με ηλικιωμένα άτομα στο σπίτι μας. Ας απομονωθούμε σε άλλο χώρο, ένα άτομο να αναλαμβάνει τη φροντίδα».
Δίνοντας συμβουλές σε νοικοκυριά που έχουν άρωστο στο σπίτι ο κ. Τσιόδρας, ανέφερε: «Προσοχή στις επαφές με μολυσμένα αντικείμενα του αρρώστου. Πιάτα κλπ. μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά από σχολαστικό πλύσιμο».

Σε έκτακτη κατάσταση η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη

Από την πλευρά του ο Υυφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι κηρύχθηκε σε καθεστώς καραντίνας η κοινότητα Εχίνου του  Δήμος Μύκης της Ξάνθης, καθώς σημειώθηκαν αρκετά κρούσματα, σημειώνοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την τροφοδοσία των κατοίκων σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναφορικά με όσους φροντίζουν εκτός Δήμου και κατοικίας θα πρέπει να απευθυνθούν στις φιλοζωικές και του Δήμους, όπου βρίσκονται τα ζώα, ενώ για όσους φροντίζουν αδέσποτα εντός Δήμου και κατοικίας, θα πρέπει να πάρουν σχετική βεβαίωση από την ΚΕΔΕ για πιστοποιητικό, που θα έχει διάρκεια 3 ώρες.
Για τους ταξιδιώτες που ήρθαν από Ισπανία, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι όλοι ενημερώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, πρώτα οι νοσούντες και εν συνεχεία οι υπόλοιποι και μάλιστα κάποιοι που βγήκαν αρνητικοί αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ' οίκον καραντίνα και θα αποχωρήσουν  και οι άλλοι που δεν νοσούν, προσθέτοντας ότι από τους 21 κρούσματα, οι 20 παρέμειναν στο ξενοδοχείο σε καραντίνα και ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία. Στο ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο σε καραντίνα παρέμειναν και όλοι όσοι ήθελαν να παραμείνουν κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020