ΡΟΗ 24/7:

Τσιόδρας: 74 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 966 συνολικά, 28 νεκροί

tsiodras27

687 πολίτες στη χώρα βρίσκονται σε απόλυτη καραντίνα

Συνεχίζεται η άνοδος της καμπύλης του κορωνοϊού στη χώρα μας, η τροχιά ωστόσο είναι ελεγχόμενη. Τα παραπάνω τόνισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης.
Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας στους 28 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών, τα κρούσματα στην Ελλάδα έφτασαν τα 966, καθώς προστέθηκαν άλλα 74 επιβεβαιωμένα μέσα σε μία ημέρα. 66 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, οι 65 εξ αυτών είναι διασωληνωμένοι και το 86% εξ αυτών είναι άνδρες με υποκείμενα νοσήματα οι περισσότεροι.
Η μέση ηλικία των νεκρών είναι τα 73 έτη.
Από την άλλη, 52 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο (10 άτομα παραπάνω από χθες), ενώ η ευχάριστη είδηση της ημέρας είναι ότι 4 άτομα αποσωληνώθηκαν.
Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως η επιδημία συνεχίζεται στη χώρα μας, με κάποιες περιοχές να πλήττονται περισσότερο. "Κερδίζουμε μικρές νίκες κάθε μέρα. Αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται", ανέφερε.
Σύμφωνα με τον ίδιο η επόμενη εβδομάδα κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, ενώ σημείωσε ότι για να παραμείνει ελεγχόμενη η τροχιά εξάπλωσης της επιδημίας στην κοινότητα, θα πρέπει όλοι οι πολίτες να ακολουθούν τους κανόνες και τα μέτρα που έχει επιβάλλει η πολιτεία και συστήνουν οι ειδικοί.

Από την πλευρά του ο Yφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε ότι 6.687 πολίτες στη χώρα βρίσκονται σε απόλυτη καραντίνα. “Κάποιες περιπτώσεις συγκεκριμένα ελέγχονται σε καθημερινή βάση από περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό συντελεστή. Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε απολυτή επαγρύπνηση”, ανέφερε. "Κάθε αναίτια μετακίνηση αποδυναμώνει την προσπάθεια μας για τον περιορισμό της πανδημίας" υπογράμμισε ο Υφυπουργός. “Δεν υπάρχει χώρος για κανένα εφησυχασμό είναι σημαντικό να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες για να ξεπεράσουμε το Γολγοθά” τόνισε.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2