xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στη Χαλκιδική

korwnoios ergastirio

- Δύο άτομα στο Νοσοκομείο Πολυγύρου με ύποπτα συμπτώματα

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Χαλκιδική, καθώς βρέθηκε θετικός στον ιό είναι ένας μοναχός της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, ο οποίος μεταφέρθηκε το τελευταίο 24ωρο στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του halkidikifocus, πρόκειται για έναν μεσήλικα, περίπου 60 ετών, ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Αγγλία και επέστρεψε στην Αθωνική Πολιτεία πριν την εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης εισόδου επισκεπτών στο Άγιο Όρος, στις 20 Μαρτίου.

Ο μοναχός παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα, ενώ μετά τα θετικά αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου για τον ιό SARS-CoV-2, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί σημείο αναφοράς.

Να σημειώσουμε ότι το χρονικό διάστημα που διέμεινε στη Μονή Ξενοφώντος, μετά την επιστροφή του από την Αγγλία, ήρθε σε επαφή με δύο μοναχούς, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα εντός της μονής.

Ύποπτα κρούσματα στο Νοσοκομείο Πολυγύρου

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του halkidikifocus, τις τελευταίες ώρες στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, νοσηλεύονται δύο άτομα με ύποπτα συμπτώματα. Πρόκειται για ένα άτομο, από χωριό του Δήμου Ν. Προποντίδας, το οποίο φέρεται να είχε ταξιδέψει στην Καστοριά και ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και ένα νεαρό άτομο από τη Μ. Βρετανία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει ληφθεί σχετικό δείγμα προκειμένου να διενεργηθεί το ειδικό τεστ, απ' όπου θα προκύψει αν τα δύο άτομα  είναι θετικά ή όχι στον κορωνοϊό.

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 28 Μαρτίου 2020 15:01
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2