ΡΟΗ 24/7:

Τσιόδρας: 56 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, 1.212 συνολικά, 43 νεκροί

tsiod30

Χαρδαλιάς: Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό

5 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό σε 43. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Λοιμωξιολόγο, Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκαν 56 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό σε 1.212 άτομα, ενώ 72 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα έχουν χάσει τη ζωή τους 34 άντρες και 14 γυναίκες, ενώ η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 71 έτη.

Ο καθηγητής Λοιμοξιολογίας απηύθυνε κάλεσμα ώστε «να τηρούμε τα προληπτικά μέτρα για τον τερματισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα και να μένουμε στο καλό σενάριο». «Βρισκόμαστε στη φάση του μετριασμού και το πιο αποτελεσματικό μέτρο είναι αυτό της τήρησης της απόστασης», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας: «Παραμένουμε σε μια κατάσταση βραδείας εξάπλωσης που μας δίνει τη δυνατότητα να εξοπλιστούμε καλύτερα, να δώσουμε στη χώρα μας τη δυνατότητα να είναι ένα βήμα μπροστά», τόνισε.

Ακόμη, ο κ. Τσιόδρα ανέφερε ότι έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 35.000 θάνατοι παγκοσμίως, ενώ οι ΗΠΑ έχουν πλέον τα περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα στον κόσμο.

Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στο θέμα των παιδικών εμβολιασμών, τονίζοντας πως η διακοπή των εμβολιασμών τους, είναι κάτι λάθος, και μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στην υγεία των παιδιών.

Αναφερόμενος σε όσους νόσησαν ήπια από τον Covid-19 και τελειώνει η καραντίνα, δήλωσε πως υιοθετούνται κλινικά κριτήρια για την «απεμπλοκή» τους από το ΕΣΥ, ωστόσο, δήλωσε πως αυτό δεν σημαίνουν πως αίρεται η απομόνωση. Πρόσθεσε πως αύριο θα ανακοινωθούν οι σχετικές οδηγίες από την αρμόδια επιτροπή.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επισήμανε πως η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τη σύμπραξη πολιτείας και πολιτών, γιατί μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. «Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα πάμε στην εκκλησία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσε επίσης πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Χαρδαλιάς, τις επόμενες ημέρες αναμένονται τρεις πτήσεις με υγειονομικό υλικό και τα έξοδα τους καλύπτονται από δωρεές.

Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως όλες οι μονάδες της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους, ανακοινώνοντας την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2