sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Σειρά μέτρων για τη στήριξη του Τουρισμού ζητά ο Γρ. Τάσιος (βίντεο)

tasios thalassa

Για επανακάμψει ο Τουρισμός

Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, μηδενικά επιτόκια, διαγραφή χρεών, είναι μερικά από τα μέτρα που θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, ώστε να στηριχθεί ο Τουρισμός, μετά το πλήγμα που δέχθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σε συνέντευξή του στο money-tourism.gr, ο κ. Τάσιος, ανοίγει τα χαρτιά του σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο και επιχειρηματολογεί για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να «ξεκινήσει ξανά η ατμομηχανή της ελληνικής Οικονομίας, ο Τουρισμός».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ, αφού υπογραμμίζει ότι αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η υγεία των πολιτών, υπερθεματίζει την άποψη του Γιώργου Τσακίρη, ότι τίποτα δεν θα είναι ίδιο πια και στον Τουρισμό, και προκειμένου να επιβιώσει ο κλάδος, πρέπει να μπουν στο τραπέζι, μια σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων:

- αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο το 2020
- ενίσχυση της ρευστότητας, αφού τα ξενοδοχεία δεν μπορούν να ανοίξουν όταν - έρθει εκείνη η στιγμή, με άδεια ταμεία
- μηδενικά επιτόκια
- επιδότηση απασχόλησης και μείωση εργοδοτικών εισφορών
- διαγραφή χρεών
- μείωση ΦΠΑ και κατάργηση φόρου διαμονής.

Ο κ. Τάσιος, αφού τονίζει ότι τα μέχρι σήμερα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, είναι στη σωστή κατεύθυνση, υπογραμμίζει ότι απαιτούνται σοβαρά μέτρα την επόμενη ημέρα, ώστε να κάνει επανεκκίνηση ο κλάδος, ενώ κάνει ειδική αναφορά στις επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία που «κοκκίνισαν» λόγω της χρεωκοπίας της Thomas Cook και ως εκ τούτου οι επιχειρήσεις αυτές, θα πρέπει να ενταχθούν στα μέτρα.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr