xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Πάρκινγκ ποδηλάτων στο κέντρο των Ν. Μουδανιών

podhlata parking1

- Η Καλλικράτεια το επόμενο βήμα


Ξεκίνησε η δημιουργία πάρκινγ για ποδήλατα στο κέντρο των Ν. Μουδανιών, δίπλα στον πεζόδρομο, εγκαινιάζοντας τις προσπάθειές του ο Δήμος Ν. Προποντίδας για βελτιωτικές παρεμβάσεις στους αστικούς χώρους.
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου για θέματα περιβάλλοντος, Φίλιππος Αθανασάρας, μιλώντας στο halkidikifocus σημείωσε ότι την πρόταση για δημιουργία πάρκινγκ για ποδήλατα είχε κάνει στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ν. Προποντίδας, που εδρεύει στην Κρήνη, ωστόσο το θέμα δεν είχε προχωρήσει. «Θεωρώ ότι τα Μουδανιά, καθώς είναι επίπεδη πόλη, ενδείκνυται για χρήση ποδηλάτων», ανέφερε ο κ. Αθανασάρας, επισημαίνοντας ότι σε αυτή την απόφαση του Δήμου υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις «αλλά με τον διάλογο λύνονται όλα», όπως είπε.

podhlata parking2

«Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που θέλουν να χρησιμοποιούν ποδήλατο για να κινούνται στο κέντρο, το οποίο – κακά τα ψέματα – είναι σαν ένα τεράστιο πάρκινγκ αυτοκινήτων», επεσήμανε ακόμα ο κ. Αθανασάρας, ενώ ερωτώμενος για το αν θα προχωρήσει ο Δήμος στη δημιουργία ενός δημοτικού πάρκινγκ για αυτοκίνητα, κοντά στο κέντρο, ώστε αυτό να αποσυμφορηθεί, σημείωσε ότι «υπάρχουν αρκετοί χώροι γύρω από το κέντρο, οι οποίοι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως δημοτικό πάρκινγκ, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να υπάρξει η ανάλογη διαβούλευση. Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να έχουμε τον πολίτη δίπλα μας, να έχουμε τη γνώμη του, της απόψεις του και τις συμβουλές του», κατέληξε ο κ. Αθανασάρας, αναφέροντας ότι το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία πάρκινγκ ποδηλάτων στη Ν. Καλλικράτεια.

 

Ρεπορτάζ Κική Δημαρόγλου

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2