ΡΟΗ 24/7:

Τσιοδρας: 99 νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό, 31 νέα κρούσματα

tsiod13

Χαρδαλιάς: Δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις σε σπίτια συγγενών και φίλων τις ημέρες του Πάσχα

31 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 καταγράφηκαν σήμερα στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχει προσβληθεί από τον ιό, να φτάνει τους 2.145, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες, σύμφωνα με τον Λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα από το σύνολο των κρουσμάτων το 25% θεωρείται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Σήμερα καταγράφηκε ένας ακόμα θάνατος με τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό έχουν φτάσει τους 99.

«H μάχη με τον ιό κρίνεται στις λεπτομέρειες. Ολα τα μέλη της οικογένειας ασθενών θεωρούνται στενές επαφές και πρέπει να παραμένουν σε αυτοκαραντίνα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας κατά τη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Από την Πλευρά του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας οι εκκλησίες θα λειτουργούν χωρίς πιστούς. «Κεκλεισμένων θυρών και κλειστές για τους πιστούς οι λειτουργίες στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας» είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι δεν θα επιτρέπονται οι επισκέψεις σε σπίτια συγγενών και φίλων τις ημέρες του Πάσχα.

Αναφερόμενος στα δύο περιστατικά στο Κουκάκι και την Κέρκυρα όπου εκκλησιάστηκαν και κοινώνησαν πιστοί, ανέφερε: «Κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι περισσότερο πιστοί από τους άλλους».
«Η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες είναι αδιαπραγμάτευτη και καλούμε όσους έχουν την ευθύνη οίκων ευγηρίας να τηρούν όλους τους όρους με προσοχή. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς», τόνισε ακόμη.

Ακόμη ανέφερε ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις τράπεζες. Παράλληλα ανακοίνωσε την παράταση στην καραντίνα για 10 μέρες στην Μεσοποταμίας Καστοριάς, ενώ για την Ξάνθη ανέφερε ότι το κρούσμα της μικρής το οποίος βρέθηκε θετικό σε οικισμό των Ρομά.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2