sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας για Τουρισμό: «Η Χαλκιδική σε πρώτο πλάνο»

panas tourpr

Προτείνει σχέδιο για την ανάκαμψη του Τουρισμού

Υπόμνημα προς τον Υπουργό Τουρισμού το οποίο κοινοποίησε και στον Υφυπουργό Τουρισμού, τη Γεν. Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Υπ. Τουρισμού, την Πρόεδρο ΕΟΤ και το Γεν. Γραμματέα ΕΟΤ, απέστειλε ο Βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ, Απόστολος Πάνας, στο οποίο επισημαίνει την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για τον τουρισμό στην έναρξη μιας πρωτόγνωρης τουριστικής περιόδου, που οφείλει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα καθώς θα δεχθεί τεράστιο πλήγμα.
Για τους λόγους αυτούς πρότεινε την κατάρτιση ειδικού σχεδίου για τον Τουρισμό, το οποίο πρέπει να διαμορφωθεί με βάση τις νέες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες, να τηρεί όρους υγειονομικής ασφάλειας, και να στηρίζεται πάνω στους εξής άξονες:
-Συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και φορείς στη Χαλκιδική.
-Πολυεπίπεδη ενίσχυση των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων.
-Υποστήριξη των υγειονομικών προϋποθέσεων.
-Στόχευση στην οικονομική και επιχειρηματική ενίσχυση των τουριστικών μονάδων και των εργαζομένων.
Ο κ. Πάνας σημείωσε: «Η υγειονομική κρίση μας υπαγορεύει επαναξιολόγηση καταστάσεων, εκ νέου ιεράρχηση προτεραιοτήτων ζωής, αλλαγή περιεχομένου στις κινήσεις και στον προγραμματισμό. Δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστέρησης τη στιγμή που η τουριστική περίοδος είναι «προ των πυλών». Οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο χρίζουν ουσιαστικής στήριξης και οι τουριστικές επιχειρήσεις στη Χαλκιδική, σε έναν από τους πρώτους σε επιλογή προορισμούς τουριστικά, πρέπει να παραμείνουν βιώσιμες και ξανά ανταγωνιστικές στη διεθνή τουριστική αγορά μέσα από συγκροτημένο σχέδιο εξυγίανσης του τουρισμού προσαρμοσμένο στα δεδομένα της πανδημίας».

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr