xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Πρωταθλήτρια" η Χαλκιδική στην Κεντρική Μακεδονία στα "300άρια"

astun elegxoi x

"Χαμηλά" στις άσκοπες μετακινήσεις

Πρώτη και με διαφορά στις μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας κατοικίας την περίοδο της καραντίνας αναδείχθηκε στην Κεντρική Μακεδονία η Χαλκιδική, όχι γιατί οι κάτοικοι δεν πειθάρχησαν στα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, αλλά γιατί αρκετοί Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να μεταβούν στα εξοχικά τους στο νομό.
Αντίθετα, στις άσκοπες μετακινήσεις βρέθηκε στην τέταρτη θέση στην Κεντρική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου, που ξεκινά η μερική άρση του lockdown, είναι ελεύθερες οι μετακινήσεις εντός νομού της κατοικίας των πολιτών, ενώ για αδικαιολόγητη μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας το πρόστιμο ανέρχεται πλέον στα 150 ευρώ για τον οδηγό οχήματος (και όχι 300 ευρώ, όπως ίσχυε μέχρι χθες) ενώ για τυχόν επιβάτη επίσης το πρόστιμο είναι 150 ευρώ. Επιπλέον δεν αφαιρούνται πινακίδες.

Πρωτιά στα "300άρια"

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, από το Σάββατο του Λαζάρου (11 Απριλίου) έως και χθες 3 Μαΐου για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν συνολικά 143 παραβάσεις στη Χαλκιδική και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ενώ αφαιρέθηκαν πινακίδες 102 οχημάτων. Οι πλειοψηφία των παραβάσεων αφορούσαν οχήματα από Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική, ενώ οι περίοδοι που καταγράφηκαν οι περισσότερες παραβάσεις ήταν από τις 11 Απριλίου έως το Μεγάλο Σάββατο, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Απριλίου και τις ημέρες πριν την Πρωτομαγιά, δηλαδή Τρίτη 28, Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Απριλίου.
Όσον αφορά την τελευταία ημέρα της καραντίνας, χθες Κυριακή βεβαιώθηκαν στη Χαλκιδική 4 παραβάσεις για μετακίνηση εκτός νομού και αφαιρέθηκαν οι πινακίδες 3 οχημάτων.
Σημειώνεται ότι συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία βεβαιώθηκαν 288 παραβάσεις, με τις 143 να αφορούν τη Χαλκιδική, ενώ δεύτερος έρχεται ο νομός Σερρών με 50 παραβάσεις. Τέλος στην Κεντρική Μακεδονία αφαιρέθηκαν συνολικά 208 πινακίδες για 60 ημέρες.

Λιγότερες άσκοπες μετακινήσεις

Από τις 23 Μαρτίου που ξεκίνησε η καραντίνα, μέχρι χθες Κυριακή, βεβαιώθηκαν στη Χαλκιδική συνολικά 829 παραβάσεις άσκοπης μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ. Χθες, τελευταία ημέρα του μέτρου, καταγράφηκαν στο νομό μόλις 7 παραβάσεις.
Σημειώνεται ότι συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία σημειώθηκαν 4.246 παραβάσεις άσκοπης μετακίνησης, με την Ημαθία να έρχεται πρώτη και να ακολουθούν Σέρρες, Πιερία, Χαλκιδική και τέλος Κιλκίς.

"Μαζί τα καταφέραμε, μαζί προσπαθούμε, μαζί θα συνεχίσουμε"

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του γραφείου Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αστυνόμος Α' Πέτρος Τάνος, δήλωσε:
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες για τη συνεργασία, την υπομονή και την επιμονή που έδειξαν όλο αυτό το διάστημα, στον κοινό αγώνα που είχαμε να δώσουμε όλοι μας. "Μαζί τα καταφέραμε, μαζί προσπαθούμε, μαζί θα συνεχίσουμε", είναι το μήνυμα της Ελληνικής Αστυνομίας».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2