Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενημέρωση της Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Πρωθυπουργό (βίντεο)

mhts sakel

Με αφορμή τη σταδιακή άρση του lockdown

«Προχωράμε στη σταδιακή αποδέσμευση της κοινωνίας από τον κλοιό των περιοριστικών μέτρων, στα οποία οι πολίτες συμμορφώθηκαν με πειθαρχία και υψηλό αίσθημα ευθύνης», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία ενημέρωσε για την εξέλιξη της αντιμετώπισης του κορωνοϊού.
Επισήμανε ότι οι Έλληνες πολίτες συμμορφώθηκαν με πειθαρχία και με πάρα πολύ υψηλό αίσθημα ευθύνης αλλά και αλληλεγγύης και πρόσθεσε ότι τώρα που περνάμε στην επόμενη φάση, «θα πρέπει να φροντίζουμε τους τρεις βασικούς κανόνες τους οποίους έχουμε θέσει, την ατομική υγιεινή, τη μάσκα οπότε αυτή επιβάλλεται και τις αποστάσεις βέβαια. Αυτοί είναι οι κανόνες οι οποίοι θα πρέπει να μας συνοδεύουν στη νέα μας καθημερινότητα».
«Νομίζω ότι αποκτήσαμε ξανά εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη στους θεσμούς, εμπιστοσύνη στο κράτος, εμπιστοσύνη στη συμπεριφορά του συμπολίτη μας, διότι αυτή η συλλογική προσπάθεια δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει επιτυχία, αν δεν αισθανόμαστε ότι όλοι κάνουμε αυτό το οποίο μας αναλογεί και όλοι επιμεριζόμαστε με δίκαιο τρόπο το βάρος είτε το βάρος του περιορισμού στο σπίτι, είτε αύριο το βάρος της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης», τόνισε ακόμη ο Πρωθυπουργός.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη συνεργασία που εγκαινίασαν τόνισε ότι: «Αυτή η εντυπωσιακή ωριμότητα που επέδειξε το κοινωνικό σύνολο στη συμμόρφωση με τα υγειονομικά, με τους περιορισμούς, με τα μέτρα που υπέδειξαν οι αρμόδιοι επιστήμονες και οι κρατικοί φορείς, αυτό ήταν κάτι που νομίζω μας τιμά όλους και μας χαροποιεί, αλλά η ωριμότητα επιδείχθηκε νομίζω από όλους, δηλαδή, αυτό που είδαμε αναδείχθηκε η μεγάλη συμβολή του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όχι μόνο χάρη στον ηρωισμό των γιατρών, νοσηλευτών, διασωστών και όλων των άλλων. Ο ιδιωτικός τομέας, οι συμπολίτες που συνέβαλαν, οι εργαζόμενοι, οι αποκαλούμενοι ντελιβεράδες, οι άνθρωποι στα σούπερ μάρκετ, οι πάντες. Ο σημαντικός ρόλος, η αυτοσυγκράτηση της Εκκλησίας στην κρίσιμη στιγμή. Όλοι πραγματικά».

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020