Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιόδρας: Ένας ακόμη θάνατος, 21 νέα κρούσματα

tsiodr6m

Χαρδαλιάς: Λουκέτο το βράδυ στην πλατεία Αγ. Παρασκευής, μετά τα υπαίθρια πάρτι

Έναν θάνατο και 21 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 11 σε δομή υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε ο Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την απογευματινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας. Όπως είπε ο Λοιμωξιολόγος, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.663, εκ των οποίων το 55,5% αφορά άνδρες. Από αυτά, τα 601 σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.326 είχαν σχέση με ήδη γνωστό κρούσμα.

36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη, από τα οποία 8 είναι είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 82 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επίσης ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι συνολικά έχουν καταγραφεί 147 θάνατοι, από τους οποίους οι 40 ήταν γυναίκες, με διάμεση ηλικία τους είναι 75 έτη, ενώ το 93% είχε υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

«Συλλογική η προσπάθεια και η διαδικασία σταδιακής άρσης των μέτρων, υπάρχει ανάγκη αυστηρής τήρησης όλων των κανόνων», τόνισε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας μετά τον κ. Τσιόδρα.
Παράλληλα τόνισε πως η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή θα παραμένει κλειστή από τις 21.00 το βράδυ μέχρι τις 6.00 το πρωί της επομένης, λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, όταν οι δυνάμεις της αστυνομίας απομάκρυναν συγκεντρωμένους νεαρούς.
Τέλος προανήγγειλε περισσότερα τοπικά μέτρα αποκλεισμού περιοχών σε περίπτωση που σημειωθούν περισσότερα ανάλογα φαινόμενα συγκέντρωσης κόσμου.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020