xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Η κατάρτιση αποτελεί διέξοδο από την ανεργία

anetxa hmer1

- Ημερίδα συναντήσεων επιχειρηματιών – ανέργων στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέες Ευκαιρίες Απασχόλησης στη Χαλκιδική – Αντίδοτο στην Κρίση»


Η σημασία της κατάρτισης του ανθρώπου για την αγορά εργασίας και για τη διευκόλυνσή του στην εύρεση εργασίας τονίστηκε μεταξύ άλλων στην ημερίδα που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Χαλκιδικής A.E. — Αναπτυξιακή Ανώνυμη ΟΤΑ (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. A.E.), το πρωί του Σαββάτου στον Πολύγυρο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Συνέργια για την Απασχόληση στη Χαλκιδική» και συμμετέχουν, εκτός των άλλων σ' αυτή, η ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. A.E., Συντονιστής Εταίρος), οι 5 Δήμοι της Π.Ε. Χαλκιδικής, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, το Δίκτυο Επιχειρήσεων Χαλκιδικής A.E. κλπ.

anetxa hmer2

Την ημερίδα παρακολούθησαν 20 περίπου άνεργοι και 10 επιχειρηματίες ενώ παρόν στην εκδήλωση ήταν ο Βουλευτής Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος, ο οποίος σημείωσε ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. με τον καλύτερο τρόπο.

anetxa hmer3

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι στόχοι του προγράμματος, των προσόντων και των δεξιοτήτων των ανέργων του προγράμματος, ενώ στο τέλος της ημερίδας υπήρξαν απ' ευθείας συναντήσεις — συζητήσεις επιχειρηματιών με ανέργους, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες απασχόλησής τους.

anetxa karanasios

Εισηγητές ήταν η Γεωπόνος, Στέλεχος ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε. Μιχαλίτσα Γιακουμάκη, ο Εκπρόσωπος Euricon ΕΠΕ, Ανάδοχος εταιρεία υλοποίησης της εκδήλωσης Βασίλης Σιωμάδης, που παρουσίασαν τους στόχους της εκδήλωσης και ο Κοινωνιολόγος, Διευθυντής Κέντρου Παιδείας και Πολιτισμού – ΚΕΚ, Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο οποίος τόνισε ότι η εκπαίδευση είναι ο μοναδικός δρόμος για ανάπτυξη και παρουσίασε τα αποτελέσματα του προγράμματος που παρακολούθησαν 130 άνεργοι που χωρίστηκαν σε 6 τμήματα.

anetxa giorgos

Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ Γιώργος Πασσαλής από την πλευρά του τόνισε ότι διοργανώθηκε η εκδήλωση στο πλαίσιο της προσπάθεις της ανάπτυξης της περιοχής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων, Γρηγόρης Τάσσιος υπογράμμισε τη σημασία της κατάρτισης των εργαζομένων και της απόκτησης δεξιοτήτων, ενώ η εκπρόσωπος του ΔΣ του Επιμελητηρίου, Κορίνα Ζολλά επεσήμανε ότι τέτοιου είδους ημερίδες βοηθούν ώστε να υπάρχουν καταρτισμένοι εργαζόμενοι.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2