xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Την καταβολή των οφειλόμενων εφημεριών στους γιατρούς του ΓΝΧ ζητά η Κ. Μάλαμα

NOSOKOMEIO POLYGYROS XALKIDIKH

Υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η Βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με τις εφημερίες που οφείλονται στους ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής. Όπως τονίζεται στην ερώτηση είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να εκθειάζει τους “ήρωες” της υγειονομικής μάχης από την μία πλευρά κι από την άλλη να μην καταβάλει τα οφειλόμενα σε εκείνους που κρατούν την δημόσια υγεία όρθια. Όπως σημειώνεται στην ερώτηση, για τις συγκεκριμένες εφημερίες υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και πλέον οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να σπεύσει στην καταβολή τους, ενώ θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε να μην δημιουργηθούν ή διαιωνιστούν κι άλλα οφειλόμενα δεδουλευμένα στους υγειονομικούς λειτουργούς της Χαλκιδικής, είτε αυτά αφορούν σε εφημερίες ιατρών, είτε σε νοσηλευτές, είτε σε εργαζόμενους στο νοσοκομείο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

"Στους ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής οφείλονται δεδουλευμένα εφημεριών, τα οποία έχουν επικυρωθεί με σχετικές δικαστικές αποφάσεις, εντούτοις, η καταβολή τους από το Υπουργείο Υγείας χρονίζει. Παρά τη σχετική υποχρέωση, δεν έχει αποσταλεί ειδικό κονδύλι για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων αυτών οφειλών, ενώ την ίδια στιγμή ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου δεν έχει ενισχυθεί για να καλύψει τις έκτακτες δαπάνες που σχετίζονται με την υγειονομική κρίση κι αφορούν και τις υπερωρίες του υγειονομικού προσωπικού.

Επειδή είναι απαράδεκτο να μην καταβάλλεται η αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης στους υγειονομικούς λειτουργούς του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής.

Επειδή το κράτος οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις.

Επειδή η στήριξη προς τους ιατρούς δεν μπορεί να αφορά μόνο σε χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :

Πότε σκοπεύει να καταβάλει τις οφειλόμενες εφημερίες στους ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής;".

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2