xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Διανομή γευμάτων ΠΚΜ σε 1.812 δικαιούχους της Χαλκιδικής

94886535 2658467691088586 6371076090848346112 o

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων προστασίας ευπαθών ομάδων από την πανδημία

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας -μέσω της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Κ.Μ.- σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων προστασίας ευπαθών ομάδων από την πανδημία COVID -19, υποστηρίζει τις επισιτιστικές ανάγκες των ωφελούμενων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» σε όλη την επικράτειά της.
Συγκεκριμένα υλοποιεί τις ακόλουθες ενέργειες που ξεκίνησαν από τις 27 Απριλίου στους περισσότερους Δήμους:

- Προμήθεια έτοιμων γευμάτων (δύο την ημέρα και για 14 ημέρες)
- Προμήθεια, σε ατομικές συσκευασίες, ξηρών τροφίμων.

Η κατ' οίκον διανομή των γευμάτων καθώς και των ξηρών τροφίμων στους ωφελούμενους, γίνεται με ευθύνη του κάθε Δήμου μέσα από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, όπως προβλέπεται στο έγγραφο με Α.Π. 477/17/ΤΠ/8-4-2020 της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής οι ωφελούμενοι είναι: στον Δήμο Πολυγύρου 520, στον δήμο Κασσάνδρας 500, στον Δήμο Νέας Προποντίδας 170, στον Δήμο Σιθωνίας 177 και στον Δήμο Αριστοτέλη 435.

Επιπρόσθετα προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος της διασποράς του κορωνοϊού Covid 19 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Κ.Μ αυτές τις ημέρες υλοποιεί πρόγραμμα χορήγησης ατομικών πακέτων ειδών βασικής υλικής συνδρομής (είδη καθαριότητας οικιακής χρήσης και ατομικής υγιεινής) σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (νεφροπαθείς και παραπληγικούς). Η διανομή γίνεται κατ’ οίκον προκειμένου να μειωθούν οι μετακινήσεις των ατόμων και να προστατευτεί η υγεία τους.

«Ευχαριστώ την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για την ξεχωριστή πρωτοβουλία να υλοποιήσει το πρόγραμμα διανομής έτοιμων γευμάτων και ξηρών τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες. Ευχαριστώ επίσης θερμά και τους Δημάρχους των Δήμων της Χαλκιδικής για την άριστη συνεργασία.
Στόχος μας είναι να μην μείνει κανείς αβοήθητος κατά την διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης δοκιμασίας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2