ΡΟΗ 24/7:

Τσιόδρας: Δύο ακόμη θάνατοι από κορωνοϊό, 13 νέα κρούσματα

tsiodras8m

Χαρδαλιάς: Κάποιοι βιάζονται να ανοίξουν τα καταστήματά τους

Δύο θάνατοι και 13 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την απογευματινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας. Όπως είπε ο Λοιμωξιολόγος, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.691, εκ των οποίων το 55,5% αφορά άνδρες. Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ 1.349 σχετίζονται με ήδη γνωστά κρούσματα.

32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη, από τα οποία 9 είναι είναι γυναίκες (28%) και οι υπόλοιποι άνδρες. To 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 85 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σήμερα καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 150. Από τα θύματα, 40 ήταν γυναίκες (26,7%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 93,3% είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ειδική αναφορά στον καθηγητή και πολιτικό Δημήτρη Κρεμαστινό, ο οποίος κατέληξε σήμερα νικημένος από τον κορωνοϊό, έκανε ο κ. Τσιόδρας. «Εκ μέρους της Επιτροπής και του Υπουργείου Υγείας θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του Δημήτρη Κρεμαστινού», είπε.

Για το επόμενο διάστημα, ο Λοιμωξιολόγος είπε: «Μακάρι το καλοκαίρι να 'χει θετικές επιπτώσεις στην πορεία του ιού. Θα περιμένουμε και θα δούμε. Όλα εξαρτώνται από την συμπεριφορά μας».

«Χθες εντοπίστηκαν δύο καφέ μπαρ στην Αθήνα τα οποία λειτουργούσαν παράνομα», τόνισε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας ότι κάποιοι βιάζονται να ανοίξουν τα καταστήματά τους. «Φαινόμενα σαν αυτά αποτελούν πρόκληση για τους υπόλοιπους που αντιλαμβάνονται την κατάσταση και ακολουθούν τις οδηγίες», πρόσθεσε.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2