Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαλκιδική: Τηλεδιάσκεψη για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού στον Τουρισμό

xalkidiki paralia finikas

Συναποφάσισαν να υποστηρίξουν την έκτακτη καμπάνια της τουριστικής προβολής που πρότεινε το Υπουργείο Τουρισμού

Η άμεση αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών στον τουρισμό από την πανδημία του κορωνοϊού ήταν το θέμα της ηλεκτρονικής σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαΐου και στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, οι Δήμαρχοι: Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς, Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ενώ τον Δήμο Πολυγύρου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Χρ. Βορδός. Συμμετείχαν ακόμη αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες που ασχολούνται με τον τουρισμό, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του νομού.

96370525 544625062923174 6415133826716008448 n

Συζητήθηκε αναλυτικά η από 13/4/2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και συγκεκριμένα οι διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού, που αφορούν στις δράσεις για την αποκατάσταση της εικόνας της χώρας στην τουριστική αγορά. Εξετάσθηκε ακόμη η δυνατότητα, που παρέχεται στους δύο βαθμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να συνάπτουν συμβάσεις προμηθειών και υπηρεσιών με την εταιρεία «Marketing Greece A.E προώθησης και ανάπτυξης του τουρισμού». Συναποφάσισαν να υποστηρίξουν την έκτακτη καμπάνια της τουριστικής προβολής που πρότεινε το Υπουργείο Τουρισμού.

Ο Μ. Καρράς

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη δήλωσε: «Το μέλλον του τουρισμού μας απασχολεί ιδιαίτερα. Είμαστε ένας ιδιαίτερα τουριστικός δήμος και οι συνέπειες στον τουριστικό κλάδο, εξαιτίας της πανδημίας μας αγγίζουν άμεσα. Εξετάσθηκαν μέσα από αυτή τη σύσκεψη οι δυνατότητες, που έχουμε, ώστε να περιορίσουμε ως Νομός τις συνέπειες. Η κατάσταση χρήζει συντονισμένης και ομαδικής προσπάθειας κι αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι οι αιρετοί και φορείς του τόπου. Θα ακολουθήσουν ενέργειες και έμπρακτη στήριξη στον τουριστικό κλάδο με σεβασμό στους επιχειρηματίες, επαγγελματίες και χιλιάδες εργαζομένους, που βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία τους, που είναι η δική μας αγωνία».

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 09 Μαϊος 2020 09:20

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020