xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Α.Τ. Αριστοτέλη στην Ιερισσό"

95971967 1134482483593025 9064269556104560640 o

Κοινοβουλευτική παρέμβαση της βουλευτή Κ. Μάλαμα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με την ανάγκη λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Αριστοτέλη στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Όπως υπογραμμίζεται στην ερώτηση, με το Προεδρικό Διάταγμα 7/2017 "Αναδιάταξη - αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας" (ΦΕΚ 14/Α/9-2-2017) προβλέπεται η λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Αριστοτέλη, με έδρα την Ιερισσό. Εντούτοις, το Αστυνομικό Τμήμα Αριστοτέλη δεν έχει στελεχωθεί ακόμα, με αποτέλεσμα να επικρατεί διαρκές αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής και στους επαγγελματίες. Την ίδια στιγμή καταγράφονται κλοπές σε καταστήματα της περιοχής και σε περιουσίες, χωρίς να υπάρχει αστυνομική παρουσία. Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω η Κυριακή Μάλαμα καλεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να προστατεύσει το κοινωνικό αγαθό της ασφάλειας στην περιοχή της Ιερισσού και να λετουργήσει άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Αριστοτέλη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 7 Μαΐου 2020

Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Αριστοτέλη στην Ιερισσό Χαλκιδικής.

Με το Προεδρικό Διάταγμα 7/2017 “Αναδιάταξη - αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας” (ΦΕΚ 14/Α/9-2-2017) προβλέπεται η λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Αριστοτέλη, με έδρα την Ιερισσό. Εντούτοις, το Αστυνομικό Τμήμα Αριστοτέλη δεν έχει στελεχωθεί ακόμα, με αποτέλεσμα να επικρατεί διαρκές αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής και στους επαγγελματίες. Την ίδια στιγμή καταγράφονται κλοπές σε καταστήματα της περιοχής και σε περιουσίες, χωρίς να υπάρχει αστυνομική παρουσία.

Επειδή η ασφάλεια αποτελεί κοινωνικό αγαθό.

Επειδή θα πρέπει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει στην λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Αριστοτέλη, όπως προβλέπεται από το οργανόγραμμα των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται και πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στελέχωσης και λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Αριστοτέλη στην Ιερισσό;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Κυριακή Μάλαμα

Ιωάννης Ραγκούσης

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2