ΡΟΗ 24/7:

Εντός της εβδομάδας οι ρυθμίσεις για την εστίαση

kafe adeio trapezi

Δυνατότητα πεζοδρομήσεων για την τήρηση των αποστάσεων

Μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά θα κατατεθούν στη Βουλή οι ρυθμίσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματα στον εξωτερικό χώρο τους. Τα παραπάνω δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην τηλεόραση του Star.
Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, τα καταστήματα εστίασης θα μπορούν έως και να διπλασιάσουν το χώρο που διαθέτουν έως σήμερα, ώστε να μπορούν να κρατούν τις επιβαλλόμενες αποστάσεις. Αυτό θα γίνει χωρίς να πληρώσουν επί πλέον τέλη στους Δήμους, καθώς οι ρυθμίσεις έχουν τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΕ. Όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος, στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει χώρος για επέκταση η υπόδειξη που κάνει η νομοθετική ρύθμιση είναι η μείωση των δημοτικών τελών έως και 50%.
Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα πεζοδρομήσεων από πλευράς των Δήμων, στα σημεία ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάων, είτε για μερικές ώρες είτε για όλη την ημέρα, αφού ο προβλεπόμενος χώρος αποστάσεων πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,80 μ.

επιστροφή στην κορυφή