xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Οδηγίες του ΙΣΧΑ για όσους επισκέπτονται δομές Υγείας

giatros exetaseis

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου οι δομές παροχής υπηρεσιών Υγείας στην Χαλκιδική λειτουργούν με τροποποιημένο πλαίσιο, με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας και ατομικής υγείας. Γι αυτόν τον λόγο, ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής ανακοινώνει το πλαίσιο λειτουργίας των Ιδιωτικών Ιατρείων, Περιφερικών ιατρείων Κέντρων Υγείας και του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται στα Ιατρεία ιδιωτών κλινικών Ιατρών (Παθολόγων, Γενικών Ιατρών, Παιδιάτρων, Καρδιολόγων, Ενδοκρινολόγων, Ρευματολόγων, ΩΡΛ, Οφθαλμιάτρων, Γυναικολόγων κ.α.) αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού και αφού προηγηθεί επικοινωνία με τον/την Ιατρό τους.

Σε περίπτωση έκτακτης κατάστασης κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας για την προσέλευσης τους.

Σε περίπτωση τακτικής συνταγογράφησης, μετά από συνεννόηση με τον θεράποντα Ιατρό.

Τα ίδια ισχύουν για τα Περιφερικά Αγροτικά Ιατρεία, όπου είτε για συνταγογράφηση είτε για προγραμματισμένη επίσκεψη απαιτείται τηλεφωνικό ραντεβού. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης προηγείται ειδοποίηση για την προσέλευση των ασθενών.

Η λειτουργία των Κέντρων Υγείας επί του παρόντος παραμένει ως είχε.

Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής δέχεται μόνο επείγοντα περιστατικά καθώς και όσα προγραμματισμένα χειρουργεία είχαν αναβληθεί. Αναφορικά στα προγραμματισμένα χειρουργεία, απαιτείται πριν την επέμβαση να γίνεται έλεγχος αποκλεισμού νόσησης από COVID-19.

Για τα χειρουργεία του ιδιωτικού τομέα προτείνεται η ενσωμάτωση του κόστους για εργαστηριακό έλεγχο COVID -19 στο συνολικό κόστος της επέμβασης.

Τα Διαγνωστικά Ακτινολογικά Εργαστήρια εξυπηρετούν με ραντεβού (προσπαθείτε να είστε συνεπείς στην ώρα προσέλευσης).

Στα Μικροβιολογικά Εργαστήρια για εξετάσεις αίματος/βιολογικών υγρών συστήνεται ενημέρωση για την προσέλευση, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Οι πολίτες πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως χωρίς συνοδό, με εξαίρεση τους ηλικιωμένους και τα παιδιά, που μπορεί να συνοδεύονται μόνο από ένα άτομο.

Επίσης, απαιτείται ακρίβεια στην ώρα του ραντεβού, ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός στο Ιατρείο.

Τόσο οι ασθενείς όσο και οι συνοδοί, φορούν οπωσδήποτε μάσκα (απλή χειρουργική ή πάνινη). 

Κατά την είσοδο στα ιατρεία δεν χρησιμοποιούνται γάντια (σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει απορρίπτονται σε κάδο στο χώρο της αναμονής και κατόπιν να αποστειρώνονται τα χέρια με αντισηπτικό).

Κατά την είσοδο και έξοδο από το ιατρείο πρέπει οι εξεταζόμενοι να χρησιμοποιούν αντισηπτικό χεριών.

Στο χώρο αναμονής, τηρείται η απόσταση ασφαλείας 2 μέτρων από άλλους παρευρισκόμενους στο χώρο.

Ασθενείς και συνοδοί προσπαθούν να μην αγγίζουν κοινόχρηστες επιφάνειες.

Κατά την χρήση της τουαλέτας γίνεται έλεγχος εάν λειτουργεί ο εξαερισμός, διότι είναι επιβεβλημένη η λειτουργία του. Μετά την χρήση κλείνεται οπωσδήποτε το καπάκι και στη συνέχεια ενεργοποιείται το καζανάκι.

Υπενθυμίζουμε ότι λόγω του έντονου φόβου που έχει προκύψει υπάρχει κίνδυνος παράβλεψης συμπτωμάτων που αφορούν σε άλλες οξείες ή χρόνιες ασθένειες, με αποτέλεσμα να χάνεται το πλεονέκτημα πρόληψης καταστάσεων εν τη γενέσει τους.

Για το λόγο αυτό η προσέλευση στους χώρους παροχής υπηρεσιών Υγείας θα πρέπει να γίνεται απρόσκοπτα και άφοβα αλλά με αυστηρά μέτρα προστασίας».

*Σε περίπτωση πάνινης μάσκας δείτε την κατασκευή της σύμφωνα με το Αμερικάνικο C.D.C. How to Make Your own Face Covering (

) (Υλικά κατασκευής σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ: 2 στρώματα βαμβακερού πιο χαλαρής ύφανσης ή λινού ή μεταξωτού υφάσματος).

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 13 Μαϊος 2020 21:32
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2