ΡΟΗ 24/7:

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής: Έλεγχος με κάμερες στα σχολεία, με πρόσχημα την πανδημία

taxh lukeio mathites

Το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής υιοθετεί απόλυτα τις θέσεις της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, με ανακοίνωσή του, με αφορμή το νομοσχέδιο για την Παιδεία, υιοθετώντας απόλυτα τις θέσεις της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H κυβέρνηση της ΝΔ εκμεταλλευόμενη την κρίση της πανδημίας αλλά και την ελλειπή κοινοβουλευτική σύνθεση, επιτίθεται στην κοινωνία με νομοσχέδια και ΠΝΠ που υπό άλλες συνθήκες θα το σκέφτονταν πολύ περισσότερο, μιας και οι αντιδράσεις των θιγόμενων κοινωνικών και παραγωγικών ομάδων της Ελληνικής κοινωνίας θα ήταν μαζικές και δυναμικές.

Οι ΠΝΠ για τα εργασιακά, το νομοσχέδιο για το περιβάλλον και το νομοσχέδιο για την Παιδεία είναι τα χαρακτηριστικότερα από τα νεοφιλελεύθερα πεπραγμένα της την περίοδο του οικειοθελούς εγκλεισμού μας για το σταμάτημα της πανδημίας.

Στα θέματα όμως που άμεσα μας αφορούν, αυτά της Pαιδείας, οι επιθέσεις έχουν πάρει χαρακτήρα χιονοστοιβάδας:

α) Το νομοσχέδιο για την Παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες της, το οποίο κατατέθηκε εν μέσω πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά, συρρικνώνει τη δημόσια εκπαίδευση και επαναφέρει την «κανονικότητα» των μνημονιακών χρόνων. Μεταξύ άλλων, προβλέπει την αύξηση του εξεταστικού φόρτου και την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, την επαναφορά της τιμωρητικής αξιολόγησης, την υποβάθμιση των ΕΠΑΛ, την επαναφορά της διαγωγής των μαθητών, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στο Δημοτικό και τη σχολειοποίηση του Νηπιαγωγείου, παράλληλα με την δραστική μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Όλα αυτά ως ένας ακόμη βήμα για την απαξίωση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος και την ενίσχυση του ιδιωτικού.

β) Τώρα, η προσπάθειά τους μεταφέρεται και σε ένα άλλο πεδίο - και αυτό με πρόσχημα την πανδημία - αυτό του ελέγχου της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω τηλε καμερών στα σχολεία. Ενός απίστευτα πρωτόγνωρου και παγκοσμίως καταδικαστέου και ανεφάρμοστου μέτρου, στο όνομα της διευκόλυνσης - δήθεν - κάποιων μαθητών λόγω της πανδημίας.

Το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής υιοθετεί απόλυτα τις θέσεις της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής που μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά αναφέρει:

"...Η ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος δεν εξυπηρετεί τους μαθητές. Εξυπηρετεί το υπουργείο που επιχειρεί με την επιβολή του φόβου και του κεντρικού ελέγχου να επιφέρει καίριο πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών ανοίγοντας το δρόμο και για την αξιολόγηση που διακαώς επιθυμεί η κυβέρνηση... Η τροπολογία είναι αντιπαιδαγωγική, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική! Οι κάμερες μέσα στις τάξεις παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και καθηγητών και αφήνουν έκθετα ανήλικα παιδιά στις διαθέσεις οποιουδήποτε".

Μπροστά σε αυτή την επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, καλούμε τους εκπαιδευτικούς και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα (φορείς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δασκάλους και καθηγητές, μαθητές και μαθητικά συμβούλια, συλλόγους γονέων, κλπ) μέσα από τις συλλογικές και μαζικές τους διαδικασίες, να αντισταθούν και να παλέψουν ενάντια, και στο νομοσχέδιο υποβάθμισης της παιδείας, και στην επιχειρούμενη μετατροπή της διδασκαλικής αίθουσας σε reality.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, με πρωτοβουλία μας θα έρθουμε σε άμεση και διαδραστική επαφή με όλους τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας της Χαλκιδικής ώστε να συντονίσουμε την από κοινού, δράση μας"».

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 12 Μαϊος 2020 12:30
επιστροφή στην κορυφή