Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Φεστιβάλ Καλοκαιριού και τα "55α Δημήτρια" μεταφέρονται στις οθόνες μας

performance20

Τι περιλαμβάνει η πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης

«Εξαντλήσαμε όλα τα μέσα που υπάρχουν για τη στήριξη χιλιάδων πολιτών με διάφορους τρόπους και διάφορους τομείς την περίοδο της καραντίνας και τώρα στηρίζουμε την επανάκαμψη της επιχειρηματικότητας. Από τη μέριμνα αυτή και από τα μέτρα στήριξης που σχεδιάζουμε δεν μπορεί να αποκλειστεί ο πολιτισμός γιατί ο πολιτισμός από την πλευρά του δεν αποκλείει κανέναν. Η πολιτιστική ζωή της πόλης πρέπει να συνεχιστεί. Η Τέχνη είναι αυτή που μας διαπερνάει όλους. Εάν την απομακρύνουμε για ένα εκτεταμένο χρονικό διάστημα από τις ζωές των ανθρώπων, τότε λείπει κάτι από τις ζωές μας. Για εμάς η τέχνη και ο πολιτισμός είναι στην κυριολεξία είδη πρώτης ανάγκης» δηλώνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η Δημοτική Αρχή παίρνει την πρωτοβουλία να στηρίξει έμπρακτα το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης και τους εργαζομένους στην ελεύθερη αγορά του πολιτισμού.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Καλοκαιριού, η Διεύθυνση Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης απευθύνει κάλεσμα σε καλλιτέχνες και δημιουργικές ομάδες της πόλης, να καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις παραγωγών προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα. Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα μεταδοθούν ψηφιακά μέσα από ζωντανές διαδικτυακές προβολές. Οι προβολές αυτές θα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 19.00 και θα ξεκινήσουν από την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου ενώ θα ολοκληρωθούν στο τέλος Αυγούστου. Η ανοιχτή πρόσκληση προς τους μεμονωμένους καλλιτέχνες και τις δημιουργικές ομάδες έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου και στις σελίδες των κοινωνικών δικτύων της Διεύθυνσης Πολιτισμού.

Οnline διοργάνωση θα υπάρχει φέτος και για τα 55α Δημήτρια που μετατρέπονται σε ψηφιακό φεστιβάλ. Η καλλιτεχνική επιτροπή των 55ων Δημητρίων ήδη σχεδιάζει δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση ενώ παράλληλα ετοιμάζεται η σχετική ψηφιακή πλατφόρμα μέσα από την οποία θα προβληθεί το φεστιβάλ των Δημητρίων για το 2020. Αυτή η χρονιά θα είναι σίγουρα διαφορετική από τις άλλες όμως το φεστιβάλ των Δημητρίων προσαρμόζεται στη νέα τάξη πραγμάτων και μεταφέρει στην οθόνη του υπολογιστή σας τολμηρές, πρωτοπόρες και καινοτόμες ιδέες. Νέες συνθήκες – νέες διαδρομές για τα 55α Δημήτρια.

«Μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε, οι άνθρωποι του πολιτισμού έχουν αρχίσει ήδη να σκέφτονται με διαφορετικό τρόπο, σε σχέση με την παρουσίαση της δουλειάς τους. Η ανάγκη γεννά νέες ιδέες και προσεγγίσεις και εμείς ως Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, δηλώνουμε την παρουσία μας και στηρίζουμε αυτές τις επιλογές. Είναι εποχή δυσκολιών, αλλά και προκλήσεων. Ο πολιτισμός διαχρονικά έχει δείξει ότι αντέχει τις δυσμενείς συνθήκες, αβεβαιότητας και προβληματισμού που του επιβάλλονται, αναδεικνύοντας τη δίκη του δυναμική. Η δύναμη της τέχνης και οι άνθρωποι που την υπηρετούν, μας γεμίζουν αισιοδοξία για την επόμενη μέρα» δηλώνει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Στεφανία Τανιμανίδου.

Η κάθε πρόταση θα υποβάλλεται με ένα μόνο e-mail ή φάκελο και θα περιλαμβάνει:

1. Τίτλο, Περίληψη/περιγραφή της εκδήλωσης

2. Αριθμό συμμετεχόντων καλλιτεχνών και Βιογραφικά στοιχεία ομάδας/καλλιτεχνών

3. Οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες, video) – σχετικό link με ανάρτηση του υλικού

4. Τεχνικές απαιτήσεις

5. Στοιχεία τιμολόγησης για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης

6. Στοιχεία επικοινωνίας

Οι τρόποι αποστολής των σχετικών αιτήσεων είναι οι εξής:

 Ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Διεύθυνση Πολιτισμού-Τουρισμού, Τμήμα Διοργάνωσης Eκδηλώσεων και Φεστιβάλ, Κουντουριώτη 17, Τ.Κ. 54625, υπ΄ όψιν κ. Φλώρου με την ένδειξη: Ψηφιακό Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2020.

 Ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα ΨΗΦΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2020

Η έναρξη υποβολής προτάσεων είναι από 12-5-2020 και η ενημέρωση συμμετοχής στο φεστιβάλ θα γίνει αποκλειστικά και μόνο μέσω e-mail.

Σημείωση:

Ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία προτάσεων θα υποβάλλεται στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ και στα τηλέφωνα: 2313318-204, -213, -218, -232.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 12 Μαϊος 2020 20:59

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020